Eurooppa

Maailmanmatkaaja-rouva aiheutti kohun Berliinissä

Saksalainen Heidi Hetzer aiheutti skandaalin ZDF-kanavan aamuohjelmassa.

Saksalainen eläkeläinen Heidi Hetzer (79v.) matkasi oldtimer-autollaan maailmalla 959 päivää ja sai juhlallisen vastaanotot palattuaan matkaltaan. Hetzeriä haastateltiin ZDF – kanavan aamuohjelmassa, jossa Hetzer aiheutti skandaalin puheillaan.

ZDF – kanavan aamuohjelmassa Hetzer kertoi kokemuksiaan Etelä-Afrikasta. Hetzer kertoi, että ”Etelä-Afrikassa on suurempia ja parempia ostoskeskuksia kuin Saksassa, ja maa on huomattavasti halvempi sekä luonto on ihmeellisen kaunis”.

Kuvakaappaus ZDF – aamuohjelmasta.

Etelä-Afrikka -aiheeseen päästyään Hetzer aiheutti skandaalin sanoessaan, että ”Ne varastavat. Mustat varastaa, vaikka pelkän takin, vanhakin kelpaa. Ne varastavat kaiken”. ZDF-aamuohjelman juontaja Jana Pareigisin (kuvassa) kasvoilta on luettavissa tyrmistys, mutta kokenut juontaja pääsi pian tasapainoon ja kuittasi Hetzerin heiton ”No se on köyhä maa” – sutkautuksella.

Asiasta nousseen someraivon takia sekä ZDF-kanava että rouva Hetzer ovat pyytäneet anteeksi tapahtunutta.

Hetzer kommentoi kohua sairaalasta, jonne hänen kuljetettiin vatsavaivojen takia. ”Minä olen todella pahoillani. En tarkoittanut sitä kuten se on ymmärretty. Lauseen ”mustat varastaa kaiken” olen kuullut Etelä-Afrikassa liian usein, jopa itse mustilta. Tämä juontaa juurensa siitä, kun näin valvontakameran filmiltä, kun Kapstadtissa eräs musta vei autostani Hudosta (Hetzerin oldtimerin nimi) navigaattorin. Samassa kaupungissa minulta varasti musta mies kultaisen Berliinin karhun kaulaltani. Lisäksi St.Luciassa koko auto tyhjennettiin”.

”Kerta toisensa jälkeen olen kuullut tuon lauseen Etelä-Afrikassa. Ohjelmassa toin asian esiin ilman suurempaa pohdintaa. Se oli virhe. Minä pyydän anteeksi lausumaani. Miten voisin hyvittää sen? Ensi vuonna aion suunnata uudestaan Afrikkaan ja matkata koko mantereen läpi”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit