Eurooppa

Macron aloittaa arabian opetuksen ranskalaisissa kouluissa

Kuva Shutterstock.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron on allekirjoittanut asetuksen kielellisestä monimuotoisuudesta, jonka nojalla Ranskan kouluissa opiskellaan arabiaa ensimmäisestä luokasta alkaen yliopisto-opintoihin saakka.

Asetuksen ovat allekirjoittaneet presidentti Emmanuel Macron, pääministeri Édouard Philippe sekä ulkoministeri Jean-Yves Le Drian.

Uusi opetusohjelma kehitetään yhdessä Tunisian viranomaisten kanssa, ja Tunisia osallistuu opettajien valintaan. Opetusohjelma ei keskity ainoastaan arabiankielen opettamiseen vaan myös arabialaisen kulttuurin ja historian. Arabiankielen opiskeluun osallistuminen on vapaaehtoista.

Arabia on jo nykyään Ranskan toiseksi puhutuin kieli ranskan jälkeen. Kansallismielinen RN-puolue on kritisoinut opetusohjelmaa.

– Oman kansan vastainen hallitus suunnittelee arabian opetusta alakouluissa, joissa lapset ovat siinä iässä että ovat hädin tuskin omaksuneet ranskan kielen. Ranskan arabisointi ja islamisaatio ovat täydessä vauhdissa, Jean Messiha RN-puolueesta (Rassemblement National) sanoi.

Ohjelman puolustajat väittävät, että kaikkien ranskalaisten – eikä ainoastaan arabitaustaisten – on tärkeää oppia lisää alati kasvavasta arabiyhteisöstä sekä kotimaassa että ulkomailla.

RN-puolueen johtaja Marine Le Pen ei perusteluja sulata.

– Tietysti on olemassa arabikulttuuri, mutta tämä on Ranska, ja haluan että opimme lisää ranskalaisesta kulttuurista.

Lähde Valeurs Actuelles.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa