Eurooppa Politiikka

Macron luopuu vaalijärjestelmän uudistamisesta huomattuaan sen hyödyttävän Marine Le Peniä

Marine Le Pen. Kuva Marine 2017.

Emmanuel Macronin hallinto luopuu vuonna 2017 antamastaan lupauksesta uudistaa vaalijärjestelmä. Edellinen sisäministeri Christophe Castaner uskoo, että uudistus auttaisi Marine Le Penin johtamaa kansallismielistä puoluetta.

Emmanuel Macron lupasi presidentinvaalikampanjansa aikana uudistaa Ranskan vaalijärjestelmän, mutta nyt Macronin hallinto on tullut toisiin aatoksiin. Macronin LREM-liikkeen (La République En Marche!) parlamenttiryhmää johtava aiempi sisäministeri Christophe Castaner sanoi, että uudistus auttaisi Marine Le Penin johtamaa Kansallista liittoumaa  (Rassemblement National, RN).

– En haluaisi saattaa 100 RN:n edustajaa parlamenttiin, Castaner sanoi.

LREM:stä kerrotaan, että vaalijärjestelmän uudistus ei ole ollut Macronin suurimpia huolenaiheita viime aikoina.

– Tasavallan presidentti ei ole tällä hetkellä lainkaan keskittynyt tähän aiheeseen. Sääntöjen muuttaminen näin lähellä vaaleja ei olisi kovin fiksua, lähde toteaa.

Ranskassa järjestetään presidentinvaali vuonna 2022. Jos vaalit pidettäisiin nyt, toisella kierroksella vastakkain olisivat Marine Le Pen ja Emmanuel Macron. Ensimmäisellä kierroksella Marine Le Pen saisi 27 prosenttia äänistä mutta istuva presidentti Emmanuel Macron joutuisi tyytymään 24 prosenttiin.

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa