Eurooppa Politiikka

Macron: Ranska ei ole ottanut vastaan tarpeeksi pakolaisia

Kuva Euroopan parlamentti
Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi, että Ranska ei ole ottanut sille kuuluvaa osuutta pakolaisista.

Ranskan presidentti Emmanuel Macron sanoi puheessaan Triesten huippukokouksessa viime viikolla, että Ranska ei ole ottanut sille kuuluvaa osuutta pakolaisista.

”Mitä tulee pakolaisiin, Ranska ei ole ottanut vastaan sille kuuluvaa osuutta,” hän sanoi, ja painotti myös maansa solidaarisuutta siirtolaiskurimuksen kanssa painivaa Italiaa kohtaan.

Hänen huomautuksensa on linjassa hänen pääministerinsä, Eduard Philippen lausuntojen kanssa. Philippe kertoi EU:n ministerineuvostossa, että Ranska on ottamassa käyttöön 12 500 uutta pakolaisten vastaanottopaikkaa. Hänen mukaansa suunnitelmissa on ottaa 90 000 pakolaista vuoden 2019 loppuun mennessä.

Hän myös vahvisti, että Ranska pyrkii nopeuttamaan turvapaikanhakuprosessiin liittyvän kuulustelun odotusaikaa 4 viikosta 7 viikkoon, ja turvapaikkapäätöksen käsittelyaikaa lyhennetään 14 kuukaudesta 6 kuukauteen.

Ranskaan tulee jatkuvasti siirtolaisia omatoimisesti Italiasta, jonne heitä on saapunut Pohjois-Afrikasta tänä vuonna jo lähes 89 000. Kolme merkittävintä siirtolaisten lähtömaata ovat Nigeria, Guinea ja Norsunluurannikko.

Euroopan parlamentin presidentti Antonio Tajani on sanonut, että Eurooppaa saattaa kohdata ”mittakaavaltaan raamatullinen siirtolaiskriisi” miljoonien siirtolaisten suunnatessa Välimeren yli kohti Euroopan maanosaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa