Eurooppa Politiikka Uutiset

Macronin suosio on pudonnut 10 prosenttiyksikköä

Ranskan presidentti Emmanuel Macron.
Ranskan presidentin Emmanuel Macronin suosio on pudonnut jo 10 prosenttiyksikköä.

Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kansansuosio on pudonnut vajaassa kolmessa kuukaudessa jo 10 prosenttiyksikköä, käy ilmi torstaina julkaistusta YouGov:n mielipidemittauksesta.

Kyselyyn vastanneista vain 36 prosentilla oli positiivinen kuva presidentistä. Valinnan aikoihin vastaava luku oli 7 prosenttiyksikköä korkeampi. 49 prosentilla vastanneista oli negatiivinen kuva Macronista, ja valinnan tapahtuessa luku oli 13 prosenttiyksikköä matalampi.

Kysely, johon osallistui 1 003 ihmistä, tehtiin heinäkuun 26-27. Kyselyn tulokset vahvistavat aiempien kyselyiden osoittamaa trendiä, ja Macronin kannatus on pudonnut viimeisen kuukauden aikana 10 prosenttiyksikköä 54 prosenttiin.

Ifop -tutkimuslaitoksen politiikan tutkija Jerome Fourquet sanoi yleisön alkavan saada tarpeekseen Macronin lipevästä esiintymistyylistä, kun hän samalla pyrkii leikkaamaan rajusti julkisia menoja.

”Joistakin alkaa tuntumaan, että hän on poikkeuksellinen hurmuri ja kommunikoija, mutta jonka Hollywood-tyylinen esiintyminen on itse asiassa vain työväline, jonka avulla hän tekee ankaraa säästöpolitiikkaa,” Fourquet sanoi.

The Local.fr

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa