Eurooppa Politiikka

Macronin valeuutisten vastainen laki iski Ranskan hallitusta omaan nilkkaan

Kuva Pixabay.

Ranskan hallituksen Internetin valeuutisten vastaiset toimet osuivat sen omaan nilkkaan: Twitter esti Ranskan sisäministeriön mainoskampanjan.

Twitter kieltäytyi mainostamasta Ranskan sisäministeriön rahoittamaa EU-vaalikampanjaa, Ranskan hallituksen tiedottajat kertoivat tiistaina. Welt kertoo, että Twitter viittasi joulukuussa voimaantulleeseen valeuutisten levittämisen vastaiseen lakiin.

Joulukuussa voimaantuleen lain tarkoituksena on estää ”tiedon manipulointi”. Yhtiöiden kuten Google, Facebook ja Twitter tulee ilmoittaa maksetuista poliittisista mainoksista, jotta voitaisiin estää manipulointi ja vaaleihin sekaantuminen.

Hallituksen tiedotuspalvelu halusi ”Ouijevote”-kampanjalla (”Joominäänestän”) patistaa kansalaisia merkitsemään itsensä 26. toukokuuta pidettävien EU-parlamenttivaalien vaalilistoille, ja tähän tarkoitukseen hallitus halusi käyttää Twitterissä myös maksettuja mainoksia.

Twitter ilmoitti, että se ei kykene tällä hetkellä toimimaan määräysten mukaan ja päätti estää kaikki poliittiset mainoskampanjat. Hallituksen tiedotuspalvelun mukaan kampanjassa ei ole kyse poliittisesta kampanjasta vaan valistuskampanjasta, joka kehottaa äänestämään.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit