Eurooppa

Makedonian presidentti tarkasti joukkoja Kreikan vastaisella rajalla

Makedonian armeijan partio rajalla.

Presidentti Gjorge Ivanov vieraili torstaina Kreikan vastaisen rajan valvonnasta vastuussa olevien Makedonian Tasavallan Armeijan (ARM) ja turvallisuusjoukkojen luona yhteisoperaatioiden päämajassa Gevgelijassa.Saatuaan Makedonia-Kreikka -rajaa koskevan tilannetiedotuksen sekä ilmoituksen päivittäisistä toimenpiteistä siirtolaisten laittomien rajanylitysten estämiseksi yhteisoperaatioiden komentajalta, prikaatinkenraali Zoran Mileskiltä, Ivanov kävi tutustumassa Makedonia-Kreikka -rajalinjan varustuksiin.

Makedonian presidentti Gjorge Ivanov
Makedonian presidentti Gjorge Ivanov

Ivanov tarkasti armeijan ja turvallisuusjoukkojen toimintavalmiuden ja -kapasiteetin siirtolais- ja pakolaiskriisin hallintaan liittyen, sekä keskusteli rajalla partioivien sotilaiden kanssa, millaisia vastatoimia he yleensä suorittavat laittomien siirtolaisten maahantulon estämiseksi.

Prikaatinkenraali Mileski huomautti, että operatiiviset suunnitelmat ovat jo valmiina, ja tarvittavat turvallisuusjoukkojen vahvuudet on selvitetty uuden siirtolaisaallon varalta. Hän sanoi luottavansa siihen, että Makedonian Tasavallan Armeija (ARM) pystyy menestyksellisesti vastaamaan siirtolais- ja pakolaisaaltojen tuomaan uhkaan.

Makedonia julisti kansallisen hätätilan elokuusta 2015 kesäkuuhun 2017 Euroopan siirtolaiskriisin vuoksi.

Kurir Makedonia

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit