Eurooppa Rikos

Malmölaismies Brysselissä oikeuteen vuoden 2016 islamilaisesta terrori-iskusta

Belgian terrori-iskun jälkeen vuonna 2016. Kuva Miquel Discart / Flickr / CC BY-SA 2.0

Malmölaismies Osama Krayem on Brysselissä syytettynä terrori-iskusta, jossa 35 ihmistä menehtyi vuonna 2016.

Osama Krayem on yksi seitsemästä islamilaisesta terroristista, joita syytetään Brysselissä maaliskuussa 2016 tapahtuneesta terrori-iskusta, kertoo Sydsvenskan. 35 ihmistä kuoli, kun itsemurhapommittajat laukaisivat räjähteensä Zaventemin lentoasemalla ja maanalaisessa.

Malmön pahamaineisesta maahanmuuttajalähiöstä, Rosengårdista, kotoisin oleva Osama Krayem oli lentoasemalla räjähteiden kanssa, mutta hänen tuhoaseensa ei lauennut joko teknisen vian tai mielen muuttumisen vuoksi.

Oikeudenkäynnin odotetaan alkavan ensi vuonna.

27-vuotias Krayem on tunnustanut olleensa osallisena alas ammutun jordanialaisen taistelulentäjän murhassa Syyriassa vuonna 2015, jolloin häkkiin suljettu lentäjä poltettiin elävältä.

– Olinhan minä siellä, Krayem on sanonut. Oman kertomuksensa mukaan hän ei kuitenkaan sytyttänyt lentäjää tuleen.

Vuonna 1992 syyrialaisille siirtolaisvanhemmille syntynyt Krayem vietti nuoruutensa Rosengårdissa ja Oxiessa. Vuonna 2014 hän matkusti Syyriaan liittyäkseen ISIS-terroristijärjestöön. Krayem on yhdistetty myös Pariisissa vuonna 2015 tapahtuneisiin tuhoisiin terrori-iskuihin hänen kuuluttuaan ranskalais-belgialaiseen, Syyriasta komennettuun terroristisoluun. Iskuissa kuoli 132 ihmistä ja 352 loukkaantui.

Malmölaismies on ollut vangittuna Belgiassa vuodesta 2016 saakka.

Tilaa
Ilmoita
guest

2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

cbd oil for dogs

[…]please stop by the web-sites we follow, which includes this a single, because it represents our picks through the web[…]

trackback

Capstone Writing Services

[…]very couple of internet sites that take place to be in depth below, from our point of view are undoubtedly effectively worth checking out[…]