Eurooppa Politiikka

Malmön lähiössä äänestettiin sosiaalidemokraatteja, koska he auttavat maahanmuuttajia

Malmö, Örtagården. Kuva News Öresund / Flickr / CC BY 2.0

Malmön Törnrosen-Örtagårdenin lähiössä 63 prosenttia Ruotsin parlamenttivaaleissa äänensä antaneista äänesti sosiaalidemokraatteja. Alueen asukkaista 94 prosenttia on maahanmuuttajataustaisia.

Malmön Törnrosen-Örtagårdenin lähiössä 94 prosenttia asukkaista on maahanmuuttajataustaisia ja kaikki asuvat vuokra-asunnoissa, kertoo Norrköpings Tidning. Alueella sosiaalidemokraatit olivat suosituin puolue vastikään pidetyissä vaaleissa. Puolue keräsi 63 prosentin saalin alueella annetuista äänistä.

”Sosiaalidemokraatteja äänestetään, koska he auttavat maahanmuuttajia”

Terveyskeskuksen takapihalla kavereidensa kanssa aikaa viettävä Ali Ahmad sanoo, että sosiaalidemokraatteja äänestetään, koska he he auttavat maahanmuuttajia. Alin mukaan vaalit eivät tuo muutosta alueelle.

– Mitään eroa ei ole nähtävissä, vaikka sosiaalidemokraatit ovat hallinneet 4 vuotta, Ali huomauttaa.

Eräs maahanmuuttaja perustelee äänestyskäyttäytymistään sillä, että hän ei halunnut päästää ruotsidemokraatteja vaikuttamaan.

Kolmen pojan äiti Fartun Sudi kertoo äänestäneensä sosiaalidemokraatteja, koska hän ”haluaa elää hyvin”.

Halima Mohamed puolestaan sanoo myös antaneensa äänensä sosialisteille, mutta hänen mukaansa on sama, olisiko antanut äänensä sosialisteille vai moderaateille. Halima painottaa, että ne ovat sama asia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit