Eurooppa Rikos

Malmön palokunta joutui vetäytymään palopaikalta – talo paloi kivijalkaan

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Malmön palokunta joutui jättämään talon palamaan kivijalkaan, kun paikallinen asujaimisto iski heidän kimppuunsa heitellen muun muassa lasipulloilla.

Malmön Gamlegårdsvägenillä tulipalo sai alkunsa, kun kaksi autoa sytytettiin tuleen torstaina noin klo 21, Malmön poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisi ja palomiehistö kutsuttiin paikalle. Sillä välin myös läheisen Sörbäcksgatanin eräässä rakennuksessa syttyi tulipalo.

Palomiehistö joutui vetäytymään

Paikalle saapuneen palomiehistön yrittäessä sammuttaa rakennuspaloa, heidän ja heidän ajoneuvojensa päälle heiteltiin lasipulloja. Hyökkäys pakotti palomiehet vetäytymään ja jättämään palavan rakennuksen oman onnensa nojaan, joka tuhoutui palossa kivijalkaan.

Paikalle saapunut poliisi sai myös kokea lasipullokeskityksen voiman.

Viranomaisilla ei toistaiseksi ole tietoa kahden palon mahdollisesta yhteydestä, vaikka molempia epäillään tuhopoltoiksi.

Viranomaisten kimppuun käyminen ei uutta

Hälytystehtävissä liikkuvien viranomaisten kimppuun käyminen ei ole Ruotsin maahanmuuttajavaltaisissa lähiöissä mitään uutta.

Ruotsin Ambulanssiliiton puheenjohtaja vaati aiemmin keväällä henkilöstölleen sotilasvarusteita, koska lääkintähenkilöstö joutuu vaaraan hälytystehtävissä no-go -alueille. Osa ambulanssihenkilöstöstä kärsii posttraumaattisen stressin oireista pelon vuoksi.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa