Eurooppa

Malmössä kaksi naista vaati korvauksia syrjinnästä viranomaisten vaadittua selvitystä päähuivin käyttämisestä ajokorttikuvissa

Kuva Publicdomainpictures.com

Malmössä viranomaiset vaativat selvitystä, miksi kaksi naista käytti ajokorttia varten toimitetuissa kuvissa päähuivia. Tämän vuoksi naiset syyttivät viranomaisia syrjinnästä.

Malmössä viranomaiset vaativat kahdelta naiselta kirjallista selvitystä, että näiden ajokorttikuvissa käyttämät päähuivit johtuvat uskonnollisista syistä, kertoo 24Malmö.se. Toinen naisista sai ajokorttikuvansa hyväksyttyä vasta selvityksen antamisen jälkeen. Toinen naisista ei koskaan antanut selvitystä, mutta hänen kuvansa silti hyväksyttiin.

Naiset vaativat Ruotsin valtiolta korvauksia aiheutuneesta vahingosta ja syrjinnästä yhteensä 80 000 Ruotsin kruunua kumpainenkin.

Ruotsin oikeuskansleri hylkäsi naisten vaatimukset perustelemalla, että kyseessä ei ole ollut syrjintä, sillä viranomaisilla on ollut pätevä syy varmistaa, että ajokorttikuvat muistuttavat riittävästi kyseisiä henkilöitä.

Ruotsin liikennevirasto on ohjeistanut virkailijoitaan, että ajokortin hakijan ei tarvitse antaa selvitystä, jos ”kohtuullisen arvioinnin” jälkeen voidaan todeta pääasusteen käytön johtuvan uskonnollisista syistä.

  • 319
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset