Eurooppa Politiikka

Malta sai tarpeekseen Välimeren pelastusjärjestöistä

Kuva Pxfuel.
Malta on saanut tarpeekseen Välimerellä seilaavista kansalaisjärjestöjen laivoista. Saarivaltio on pidättänyt näiden aluksia satamiinsa ja päästää ne poistumaan vasta kun nämä vakuuttavat lopettavansa toimintansa Välimerellä.

Malta on pidättänyt satamiinsa kolme eri alusta. Seefuchs, Sea-Watch 3 ja Lifeline -alukset kuuluvat kaikki saksalaisille kansalaisjärjestöille. Maltan viranomaiset ovat vaatineet vapaaksi pääsyn vastineeksi kirjallista lupausta lopettaa meripelastus Välimerellä. Järjestöjen mukaan vaatimuksia ei voida hyväksyä.

Maltan viranomaisten mukaan esimerkiksi Sea-Eye -järjestön Seefuchs-laiva käytti luvatta Hollannin lippua, ja kapteenia vastaan on nostettu syyte. Alusta operoivan järjestön tulisi allekirjoittaa vakuutus pelastustoiminnan lopettamisesta ja hankkia itselleen laillinen lippu tai hinauttaa itsensä takaisin Saksaan.

Sea-Eyen tiedottaja Gordon Isler kertoi lehdelle, ”ettei vaatimuksiin voida myöntyä”,  ja järjestö on vedonnut Saksan hallitukseen saadakseen apua taistelussa Maltaa vastaan.

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit