Muu maailma

Maltalainen ministeri Välimeren yli Eurooppaan suuntaavista siirtolaisista: ”He ovat hyväksi ikääntyvälle Euroopalle”

Edward Scicluna. Kuva EU2017EE / Flickr / CC BY 2.0

Marokossa Marrakeshissä järjestettiin joulukuun 12. päivä alkanut kolme päivää kestänyt järjestyksessä kahdeksas Atlantic Dialoques -konferenssi. Konferenssissa käsiteltiin muun muassa siirtolaisuutta.

Panelistien joukossa oli Maltan valtiovarainministeri Edward Scicluna. Hän kertoi haluavansa Euroopan unioniin yhtenäisen siirtolaislainsäädännön.

Keskellä Välimerta sijaitsevalle Maltalle on saapunut Pohjois-Afrikasta vuoden 2019 aikana 3309 siirtolaista.

– Pienenä saarena meillä on isoja ongelmia – toisten EU-maiden kanssa, jotka eivät vielä ole päättäneet siirtolaisuuden olevan hyväksi, Scicluna sanoi kuvaillen siirtolaisuuden etuja: kasvavat siirtolaisyhteiskunnat kompensoivat Euroopan ikääntyvää väestöä.

– Mutta tällä hetkellä ei ole taakanjakoa, mikä ei ole oikein. EU:n tulee jakaa siirtolaisuus ja hallita sitä, koska se vaatii paljon ihmishenkiä, Maltan valtiovarainministeri painotti.

Scicluna valitteli, että kovin monet nuoret ihmiset hukkuvat Välimerelle, joten asia täytyy ottaa vakavasti. Ministerin mukaan myös Saharan alapuolisten maiden tulisi ryhtyä toimiin ja tehdä maansa houkuteleviksi, jotta ihmisten ei tarvitsisi muuttaa Eurooppaan.

– Kukaan ei halua ryhtyä siirtolaiseksi, jos on työtä, asunto ja puhdasta vettä. Siitä kaikki lähtee, Scicluna muistutti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit