Eurooppa

Maltan rikollisuus: Afrikasta ja Lähi-idästä saapuneet lähes 50 kertaa rikollisempia kuin kantaväestö

Pakolaisalus Seefuchs Vallettassa. Kuva Gregor Rom / Flickr / CC BY-SA 4.0

Crime in Malta -raportti valottaa Maltan rikollisuutta vuosien 2015 ja 2019 välillä.

Malta on Libyasta Välimeren yli tapahtuvan muuttoliikkeen pääreitillä ja joutunut kohtaamaan massiivisen siirtolaisvyöryn ja kantamaan kohtuuttoman taakan. Myös saarivaltiossa asuvien turvallisuus on uhattuna siirtolaisten rikollisuuden vuoksi.

Crime in Malta -raportissa rikokset on luokiteltu kolmeen väestöryhmään rikoksen tekijän perusteella. Nämä väestöryhmät ovat  Maltan kansalaiset, EU-maiden kansalaiset ja EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset.

EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset on edelleen jaettu afrikkalaisiin (Saharan eteläpuolinen Afrikka), pohjoisafrikkalaisiin ja lähi-itäläisiin, latinoamerikkalaisiin, aasialaisiin sekä muihin (tekijän kansallisuus ei ole tiedossa).

Jokaisen väestöryhmän rikollisuutta on sitten tarkasteltu ottaen huomioon kyseisen väestöryhmän osuus Maltan koko väestöstä. Raportin yhteenveto on karua luettavaa erityisesti maahanmuuttoa kolmansista maista kannattavien näkökulmasta.

Pohjoisafrikkalaiset ja lähi-itäläiset lähes 50 kertaa rikollisempia kuin kantaväestö

Raportin mukaan Maltalla oleilevat EU:n ulkopuolisten maiden kansalaiset (ns. kolmannet maat) tekevät murhia 9,3 kertaa, raiskaavat 5,9 kertaa, suorittavat seksuaalista häiriköintiä 3,4 kertaa ja suorittavat aseellista väkivaltaa 3,5 kertaa useammin kuin Maltan kansalaiset.

Maltalla oleilevat afrikkalaiset (Saharan eteläpuoliset maat) tekevät murhia 13,3 kertaa, raiskaavat 14,1 kertaa, suorittavat seksuaalista häiriköintiä 10,7 kertaa ja suorittavat aseellista väkivaltaa 11,8 kertaa useammin kuin Maltan kansalaiset.

Maltalla oleilevat pohjoisafrikkalaiset ja lähi-itäläiset tekevät murhia 46,7 kertaa, raiskaavat 14,1 kertaa, suorittavat seksuaalista häiriköintiä 9 kertaa ja suorittavat aseellista väkivaltaa 8,6 kertaa useammin kuin Maltan kansalaiset.

EU-kansalaisten rikollisuus puolestaan on paljon lähempänä Maltan kansalaisten rikollisuuden tasoa kuin EU:n ulkopuolisista maista lähteneiden rikollisuus.

Maltalla oleilevat EU-maiden kansalaiset tekevät murhia 2,9 kertaa, raiskaavat 1,3 kertaa ja suorittavat aseellista väkivaltaa 3 kertaa useammin kuin Maltan kansalaiset. Seksuaaliseen häiriköintiin EU-maiden kansalaiset syyllistyvät yhtä usein kuin Maltan kansalaiset.

Raportin lähteinä on käytetty Maltan sisäministeriölle 14.9.2020 tehdyn kyselyn vastauksessa esitettyjä lukuja sekä Maltan kansallisen tilastokeskuksen tietoja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa