Eurooppa Politiikka

Maltan suurlähettiläs Suomessa vertasi Merkeliä Hitleriin – joutui eroamaan

Angela Merkel. Kuva Drop of Light / Shutterstock.

Suurlähettiläs Michael Zammit Tabona on eronnut virastaan rinnastettuaan Saksan liittokansleri Angela Merkelin diktaattori Adolf Hitleriin.

Perjantaina julkaisemassaan Facebook-postauksessa Michael Zammit Tabona sanoi, että ”75 vuotta sitten pysäytimme Hitlerin. Kuka pysäyttää Angela Merkelin? Hän on toteuttanut Hitlerin unelman Euroopan hallitsemisesta”.

Ulkoministeri Evarist Bartolo sanoi, että Zamit Tabonan tulisi pyytää anteeksi tahdittomia kommenttejaan.

Sitoutumaton poliitikko Arnold Cassola huomautti sosiaalisessa mediassa, että Merkelin vertaaminen Hitleriin ei ole soveliasta.

– Voi olla eri mieltä Merkelin politiikasta, mutta Hitleriin vertaaminen menee vähän liian pitkälle. Edes kapteeni Morgan ei toimisi niin, Cassola totesi viitaten Zammit Tabonan perheen omistamiin Captain Morgan -turistialuksiin, joissa Välimereltä poimittuja turvapaikanhakijoita asustelee hallituksen kustannuksella.

Kristillisdemokraattinen PN-puolue (Partit Nazzjonalista) tuomitsi myös Zammit Tabonan vertauksen.

– Ihmisillä voi olla erilaisia mielipiteitä hänen toimistaan, mutta Merkel on kristillisdemokraatti ja Euroopan politiikan vakauden lähde, jota ei voi koskaan verrata äärioikeistolaisiin ideologioihin.

Työväenpuoluetta lähellä oleva Zammit Tabona on toiminut Maltan Suomen suurlähettiläänä vuodesta 2013 alkaen. Nyt hän joutui jättämään eronpyyntönsä sosiaalisessa mediassa esittämänsä kommentin vuoksi.

Lähde Malta Today.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa