Kotimaa Rikos

Mannerheimin salonkivaunu töhrittiin Mikkelissä – puhdistaminen ei välttämättä mahdollista

Kuva Bergfalke2 / Flickr / CC BY-SA 3.0

Mannerheimin historiallinen salonkivaunu sotkettiin Mikkelissä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Länsi-Savo kertoo, että vaunua yritetään puhdistaa, mutta koska vaunun pinta on huokoista puuta, yritykset eivät välttämättä tuota tulosta.

Jos puhdistus ei onnistu, töhry peitetään väliaikaisesti paikkamaalauksella ja vaunu kunnostetaan laajemmin ensi kesänä.

Historiallisen vaunun töhrimisestä on tehty rikosilmoitus.

Iltasanomien mukaan Itä-Suomen poliisin rikosylikonstaapeli Kimmo Sikanen kertoo, että Mannerheimin salonkivaunu täyttää rikosnimikkeen vaatimuksen historiallisesti erityisen arvokkaasta omaisuudesta.

– Kohde on ainutlaatuinen ja vahingonkorvaukset tulevat olemaan sen mukaisia.

Vaunun kylkeen töhritty teksti K-AJO viittaa anarkistiseen punkbändiin Kova Ajo.

Yllä Mannerheimin vaunuun töhritty teksti (Länsi-Savo). Alla Kova Ajo -bändin sivulla kuvattu töhry: ”Shieeet! Kiitti fanit, ja kiitti Street Team! Te pyöritätte tätä hommaa!”

Bändi on Facebook-sivullaan rohkaissut fanejaan sotkemaan bändin nimeä kaikkialle ja julkaissut kuvia ”katutiimin” aikaansaamista töhryistä.

Mannerheimin salonkivaunu on toinen kahdesta marsalkka Carl Gustaf Emil Mannerheimin käytössä vuosina 1939–1946 olleeseen esikuntajunaan kuuluneista rautatievaunuista.

Mikkelin rautatieasemalla oleva salonkivaunu on otettu käyttöön vuonna 1930. Vaunu toimi Mannerheimin henkilökohtaisena makuuvaununa. Marsalkan lisäksi siihen majoitettiin tarvittaessa kenraalit Heinrichs, Nenonen ja Airo sekä Mannerheimin adjutantti. Viimeisen kerran Mannerheim käytti vaunua tammikuussa 1946 toimiessaan presidenttinä.

Tilaa
Ilmoita
guest
1 Kommentti
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
trackback

[…] Ajo -bändin yhteydestä Mannerheim-vaunu töhrimiseen kirjoitti ensimmäisenä […]

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa