Kotimaa Kulttuuri

Mansarda-kustantamo boikotoi Helsingin Kirjamessuja solidaarisuuden osoituksena Kiuas Kustannukselle

Kuva Kiuas Kustannus.
Mansarda-kustantamo boikotoi Helsingin kirjamessuja ja kutsuu Kiuas Kustannuksen Turun kirjamessuille.

Slaavilaiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo Mansarda on kutsunut Kiuas Kustannuksen pitämään kanssaan yhteistä myyntipöytää Turun kirjamessuille 2019. Kutsu on esitetty vastalauseena Helsingin kirjamessujen sananvapautta loukkaavalle toiminnalle ja solidaarisuuden osoituksena Kiukaalle. Mansarda on myös ilmoittanut, ettei aio toistaiseksi osallistua Helsingin kirjamessuille.

Kiuas on ilmoittanut hyväksyvänsä kutsun.

Mansardan omistaa myös kääntäjänä tunnettu Kari Klemelä. Klemelän käsialaa ovat useiden merkittävien historiallisten teosten, muun muassa Andrei Saharovin muistelmien sekä Edvard Radzinskin ja Simon Sebag Montefioren Stalin-elämäkertojen suomennokset. Hän on saanut useita kotimaisia ja kansainvälisiä palkintoja, ja viime vuonna Alfred Kordelinin säätiö myönsi hänelle 30 000 euron tunnustuspalkinnon elämäntyöstään.

Helsingin kirjamessut perui Kiukaan osallistumisen messuille tiistaina 16.10. Kiuas on ilmoittanut pitävänsä ratkaisua sensuurina ja sopimusrikkomuksena.

Kiuas on keväällä 2016 toimintansa aloittanut, yhteiskunnalliseen ja filosofiseen kirjallisuuteen erikoistunut kustantamo. Sen internetsivut löytyvät osoitteesta www.kiuaskustannus.com.

Korjattu otsikkoa 24.10 klo 17:46

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit