Kotimaa Rikos

Mansikat jäivät maksamatta – irakilaismiehelle ehdollista vankeutta

Kuva Andrey Filippov / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Mansikat maistuivat irakilaismiehelle, mutta ongelmaksi puhelinten näpistysyrityksen lisäksi muodostui se, että mansikat jäivät maksamatta.

Kesäkuussa 2020 irakilaismies ja nainen menivät yhdessä kauppakeskus Sellon Prismaan. Liikkeessä kaksikko valitsi hyllystä kaksi puhelinta ja laittoi ne ostoskoriin.

Pariskunta siirtyi hiljaiselle osastolle missä oli peittoja, joista yhden he asettivat puhelimen päälle. Mies yritti peittoon käärittyä puhelinta polkemalla hajottaa laitteen suojakotelon siinä kuitenkaan onnistumatta.

Epäonnistuneen yrityksen jälkeen pariskunta asetti vaurioituneen peiton takaisin hyllyyn ja palautti myös puhelimen sen alkuperäiselle paikalle, vaikka suojakotelo oli osittain vahingoittunut.

Toisen puhelimen kohdalla kaksikko päätti kokeilla uutta lähestymistapaa. Pariskunta kokeili hätäpoistumisovia tarkoituksenaan livahtaa tuotteen kanssa ulos, mutta ovet eivät avautuneet heille.

Taktiikkaa vaihdettiin taas. Nyt nainen poistui myymälästä, ja mies ujutti puhelimen tuotesuojaporttien ohi maahan. Mies poistui sitten paikalta ostamaan mehua ja syömään mansikoita.

Pariskunta pidätettiin. Puhelimen näpistysyrityksen lisäksi ongelmaksi muodostui se, että mies ei ollut maksanut suoraan myyntipakkauksesta syömiään mansikoita.

Syyttäjä vetosi valvontakameratallenteisiin, mutta käräjäoikeus katsoi, että valvontakamerakuvista saatu selvitys ei vielä riitä osoittamaan kaksikon syyllistyneen näpistykseen.

Mansikoiden syömisen suhteen tilanne osoittautui syyttäjän kannalta helpommaksi. Koska mies oli esitutkinnassa tunnustanut syöneensä mansikat, syyllisyydestä ei jäänyt varteenotettavaa epäilyä.

Erään vuonna 2017 tapahtuneen pahoinpitelyn ja mansikoiden näpistyksen yhteiseksi tuomioksi tuli irakilaismiehelle 60 päivää ehdollista vankeutta.

Lähde Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomio.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit