Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen: euro on puukko ranskalaisten kylkiluiden välissä

Marine Le Pen. Kuva Marine 2017.
Marine Le Pen kuvailee euron olevan ”puukko ranskalaisten kylkiluiden välissä” ja sanoo saattavansa Ranskan ulos euroalueesta, jos hänet valitaan Ranskan presidentiksi.

Kansallisen Rintaman presidenttiehdokas sanoi kampanjatilaisuudessaan, että vaalin tulos saattaa ennustaa muutosta sivilisaation suunnassa.

Le Pen on luvannut vaalit voittaessaan viedä Ranskan ulos euroalueesta ja palauttaa kansallisen valuutan, järjestää kansanäänestyksen EU-jäsenyydestä sekä laittaa tavaroiden ja työvoiman tuonnille veron.

Hän kertoi Bordeaux:n kampanjatilaisuudessa kannattajilleen: ”Me olemme Saksan taloudelle sovitetun valuutan, emme oman taloutemme varassa.”

”Euro on lähinnä puukko kylkiluidemme välissä ja pakottaa meidät menemään sinne, minne muut haluavat meidän menevän. Emme halua Ranskan olevan auki kaikille kaupallisille  ja ihmisvirroille, ilman mitään suojaa,” hän sanoi.

Le Pen sanoi myös lopettavansa siirtolaisuuden, karkottavansa kaikki laittomat siirtolaiset ja rajoittavansa tietyt edut – kuten ilmaisen koulutuksen – kattamaan vain Ranskan kansalaiset.

Hänen mukaansa hänen päävastustajansa presidentinvaalissa, keskustaliberaali Emmanuel Macron sekä konservatiivi Francois Fillon ”ovat osa samaa järjestelmää”.

”Järjestelmä on paniikissa, koska se näkee kansan heräävän,” Marine Le Pen sanoi.

Ranska äänestää presidentistään ensimmäisen kerran 23. huhtikuuta, ja jos yksikään ehdokas ei saa yli 50 prosenttia äänistä, toinen äänestyskierros kahden eniten ääniä saaneen ehdokkaan välillä järjestetään 7. toukokuuta.

Express

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa