Eurooppa Maahanmuutto

Marine Le Pen haluaa kansan äänestävän maahanmuutosta

Marine Le Pen. Kuva Marine 2017.

Tiistaina 23. maaliskuuta France Interin radiolähetyksessä kansallismielisen Rassemblement National -puolueen (RN) johtaja Marine Le Pen kertoi päätöksistä, joita hän tekisi tultuaan valituksi presidentiksi.

– Ensimmäinen päätökseni olisi järjestää kansanäänestys maahanmuutosta, presidenttiehdokas Marine Le Pen sanoi.

– … eri hallitukset ovat vuosikymmenien ajan tehneet päätöksiä maahanmuuttoa koskevista asioista ilman, että ranskalaisia ​​olisi koskaan kuultu tästä aiheesta, hän sanoi.

Le Penin mukaan ranskalaiset ovat vuosikymmenien ajan olleet maahanmuuttopolitiikasta eri mieltä kuin hallitukset.

Tilastot näyttävät tukevan hänen kantaansa. Kyselytutkimusten mukaan suurin osa ranskalaisista haluaa vähentää maahanmuuttoa, mutta poliitikkojen aiemmista lupauksista huolimatta tätä ei ole tapahtunut.

Le Penin valinta johtaisi todennäköisesti dramaattiseen maahanmuuttopolitiikan suunnanmuutokseen Ranskassa, jolla voisi olla vaikutusta koko Euroopan unioniin.

– Toiseksi selitän EU-komissiolle, mitä mielestäni ei ole neuvoteltavissa kansallisen suvereniteetin ja erityisesti rajojemme valvonnan alueella, koska katson, että rajojen valvonta on osa kansallista suvereniteettia, hän sanoi.

Hän aikoo myös tehdä siirtolaisten lähtömaille selväksi, että näiden maiden on otettava vastaan palautettavat kansalaisensa.

Hän ilmoitti myös aikomuksestaan ​​muuttaa perustuslakia siten, että Ranskan kansalaisuus joko peritään tai ansaitaan.

Kansalliskokouksen huhtikuussa 2018 julkaistussa Turvapaikka- ja maahanmuuttotoimet -raportissa laitonta maahanmuuttoa kuvattiin ”vitsaukseksi”, jota hallitukset eivät olleet käsitelleet.

Ratkaisuiksi asiakirjassa ehdotettiin muuttovirran hallintaa lähtömaissa, Ranskaan suuntautuvan maahanmuuton hallintaa ja assimilaation [sulauttaminen] elvyttämistä.

Ranskan presidentinvaalit järjestetään huhtikuussa 2022.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit