Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen haluaa palauttaa Ranskan frangin ja vahvat rajat

Marine Le Pen Front Nationalin tapaamisessa 2012

Ranskalaisen Front Nationalin (kansallinen Rintama, Front National,FN) johtaja Marine Le Pen tahtoo Ranskaan uuden valuutan ja on luvannut pitää kansanäänestyksen Ranskan Euroopan unionin jäsenyydestä, jos hänet valitaan Ranskan presidentiksi tämä vuonna.Uutiskanava BFM TV:n haastattelussa Le Pen vaati ”kansallista valuuttaa”, vaikkakaan ei vaatinut euron mitätöintiä, viitaten kahden valuutan mahdolliseen rinnakkaiseen olemassaoloon.

”Haluan kansallisen valuutan, mutta myös euron yleisenä valuuttana,” hän sanoi.

Osoittaen sanoillaan, miten hän – Front Nationalin presidenttiehdokas – haluaa itsensä asemoida ennen kevään vaaleja, Le Pen vaati myös Euroopan avoimien rajojen, Schengen-sopimuksen, hylkäämistä, muistuttaen useista maassa 2016 tapahtuneista terrori-iskuista.

”Maamme köyhtyy koko ajan,” hän sanoi. ”Meillä ei ole enää varaa maanmiestemme laadukkaaseen terveydenhuoltoon, koska sosiaaliturvajärjestelmämme on ylikuormitettu.”

”Sairaalamme ovat ylikuormitettuja,” hän jatkoi. ”Tietyillä alueilla emme kykene enää tarjoamaan varteenotettavaa koulua lapsillemme, koska ne ovat laittoman maahanmuuton ylirasittamia.”

”Joten miksi jatkaa näin? Ideologisten syiden vuoksi? Vastustan kaikkia, joilla on maahanmuutosta ideologinen visio, ja Ranskan tilanteen huomioon ottaen, ideologisen maahanmuuton täytyy loppua.”

Nabiliksi itsensä esitelleen henkilön kysyessä ,miksi hänen vanhempansa eivät voineet äänestää voimassa olevasta oleskeluluvasta huolimatta, Le Pen oli vastatessaan päättäväinen.

”Olen täysin samaa mieltä siitä, että näillä ihmisillä ei ole oikeutta äänestää, koska uskon, että oikeus äänestämiseen on kytköksissä kansallisuuteen,” hän sanoi. ”Joko henkilö on ranskalainen ja voi äänestää, tai ei ole ranskalainen eikä voi äänestää.”

Hän sanoi myös poistavansa siirtolaisilta oikeuden Ranskan kansalaisuuteen, jos kansalaisuuden perusteena on vain syntyminen Ranskan maaperällä tai pitkäaikainen oleskelu Ranskassa.

Haastattelu oli juuri Le Penin ryöpytettyä Ranskan istuvaa presidenttiä Francois Hollandea tämän arvosteltua kansallismielisyyden nousua ”eristäytymispolitiikkana”.

”Kuten monet poliittiset hahmot, Hollande täydellisesti mitätöi demokratian ja itsenäisyyden palauttamisen, joita Ranskan kansa niin kiihkeästi haluaa,” hän sanoi.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa