Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen haluaa Ranskan presidentiksi vuoden 2022 vaaleissa

Kuva Pixabay.

Marine Le Pen lähtee kilpailemaan Ranskan presidentin tehtävästä vuonna 2022 järjestettävissä presidentinvaaleissa.

Kansallismielisen Rassemblement National -puolueen (Kansallinen kokoomus, RN) johtaja Marine Le Pen lähtee kolmatta kertaa hakemaan kansalta valtuutusta toimia Ranskan presidentin tehtävissä vuonna 2022 järjestettävissä vaaleissa, kertoo Le Figaro.

Le Pen on aiemmin osallistunut presidentinvaaleihin vuosina 2012 ja 2017, viimeksi liberaalia Emmanuel Macronia vastaan.

– Harkitsin päätöstäni tarkkaan, mutta se on tehty, Le Pen kertoi lehdistötilaisuudessa torstaina 16. tammikuuta puolueen päämajassa Nanterressa.

Le Pen muistutti maansa sosiaalisesta jakautuneisuudesta. Hän kertoi yhdeksi tavoitteekseen kansallisen yhtenäisyyden palauttamisen, jotta Ranska pääsisi taas jaloilleen.

Puoluejohtaja vakuutti lähtevänsä kisaan Ranskan presidenttiydestä erittäin motivoituneena.

– Tämän päätöksen syynä on se, että voitontahdostani ei ole epäilystäkään, hän kertoi toimittajille.

– Emmanuel Macron on jo aloittanut kampanjointinsa, enkä anna hänen kisata yksin, Le Pen sanoi mutta muistutti myös, että RN ei ole vielä virallisesti hyväksynyt hänen ehdokkuuttaan.

Marraskuussa 2019 julkaistu Ifopin kannatuskysely osoitti tulevien presidenttiehdokkaiden kannatuksen olevan melko lähellä toisiaan. Macronin kannatus oli kahden prosentin laskussa ja Le Penin vastaavasti saman verran nousussa. Jos vaalit olisi järjestetty tuolloin, Emmanuel Macronia olisi heidän ollessa vastakkain toisella kierroksella äänestänyt 55 prosenttia ja Marine Le Peniä 45 prosenttia ranskalaisista.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa