Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen kritisoi rajojen avaamista kannattavaa paavia

Marine Le Pen. Kuva Marine 2017.

Ranskan presidentinvaali-gallupeja johtava Marine Le Pen on arvostellut paavin painostavan länsimaita avaamaan rajojaan maahanmuuttajille. Le Pen syyttää paavin kehottaneen valtioita jättämään huomiotta omat kansalaisensa.

Paavi sekaantuu politiikkaan

La Croix International -lehden haastattelussa Kansallinen rintaman 48-vuotias johtaja Le Pen kritisoi ankarasti Paavi Franciscusta, joka kehottaa ”valtioita omien kansalaistensa etujen vastaisesti vastaanottamaan huomattavan määrän maahanmuuttajia ilman ehtoja”.

Lisäksi Le Pen katsoi argentiinalaistaustaisen paavin maahanmuuttojulkilausumien menevän hänen uskonnollisen johtajan roolinsa yli.

”Mielestäni hän sortuu politikointiin ja jopa sekaantuu muiden [maiden] asioihin, koska hän on myös valtionpäämies.”

Paavi Franciscus on Vatikaanivaltion päämiehenä teknisesti vieraan valtion johtaja. Tässä muurien ympäröimässä kaupunkivaltiossa on maailman tiukimpiin kuuluvat maahanmuutto- ja kansalaisuusrajoitukset.

Kysyttäessä hänen uskonnollisista näkemyksistään, Le Pen vastasi: ”Minulla on vahva usko ja olen onnekas, ettei minun ole koskaan tarvinnut epäillä uskoani.”

”Myönnän kuitenkin olevani vihainen katoliselle kirkolle, koska mielestäni se puuttuu kaikkeen paitsi siihen, mistä sen pitäisi oikeasti olla huolissaan”, hän lisäsi.

Le Pen katsoo Macronin vastakohdakseen

Le Pen pohti myös mahdollista kilpailuaan Emmanuel Macronin kanssa Ranskan vaalien toisella kierroksella. Macron on Britannian entisen pääministeri Tony Blairin kaltainen keskustavasemmistolainen poliitikko.

”Olen aina sanonut, että haluaisin olla Emmanuel Macronin vastaehdokkaana toisella kierroksella, koska silloin valintatilanne on selkeä”, hän sanoi.

”Hän on häpeämätön globalisti, joka haluaa nopeuttaa täydellistä rajojen avaamista, vapaakauppaa ja Ranskan teurastamista yksityisiä ja taloudellisia etuja suosien.

”Toisaalta ehdotan paluuta kansallisvaltioon tehokkaimpana hallintorakenteena, joka varmistaa turvallisuuden, hyvinvoinnin ja demokratian, sekä suojelee identiteettiämme.”

Jack Montgomery / Breitbart 15.4.2017

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit