Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen lupaa palauttaa autoteollisuuden Ranskaan

Marine Le Pen Front Nationalin kokouksessa 2012

Kansallismielisen Front Nationalin johtaja peräänkuuluttaa ”taloudellista isänmaallisuutta” ja ”älykästä protektionismia.”Ranskan kansallismielinen presidenttiehdokas Marine Le Pen on luvannut pakottaa maan autonvalmistajat siirtämään tuotantolaitoksensa Ranskaan, Reuters kertoi maanantaina.

”Ei minua haittaa, jos joudun selittämään ranskalaisille yhtiöille, että he eivät voi paeta veroja jotka heidän pitäisi maksaa Ranskaan, että he eivät voi ulkoistaa toimiaan ulkomaille kärsimättä seurauksista,” Le Pen sanoi televisiohaastattelussa. ”Täytyy tehdä valinta, valinta isänmaallisuudesta.”

Front National:
Kansallinen Rintama (Front National, FN) on ranskalainen kansallismielinen poliittinen puolue. Puolue perustettiin 1972 ja sen puheenjohtajana toimi perustamisesta alkaen vuoteen 2011 Jean-Marie Le Pen. Hänen jälkeensä puheenjohtajaksi valittiin hänen tyttärensä Marine Le Pen. Varapuheenjohtaja on Bruno Gollnisch, joka toimi europarlamentissa Identiteetti, Perinteet ja Itsemääräämisoikeus-ryhmän puheenjohtajana.

Puolueohjelmassaan Kansallinen Rintama korostaa Ranskan kansalaisten oikeuksia ulkomaalaisiin ja maahanmuuttajiin nähden. Puolue haluaa lisätä Ranskan vaikutusvaltaa ja arvovaltaa maailmalla, sekä suojella Ranskan kieltä ja kulttuuria. Se haluaa rajoittaa maahanmuuttoa etenkin Afrikasta, ja se haluaa rajoituksia maahanmuuttajien sosiaaliavustuksiin. Puolue haluaa Ranskan eroavan Euroopan rahaliitosta, ja se haluaa palauttaa rajavalvonnan. Se kannattaa protektionismia, tuontitulleja ja veronalennuksia.

Aiemmin tässä kuussa Le Pen sanoi ”protektionismin toimivan.”

Ranskalaisiin autonvalmistajiin lukeutuvat yritykset kuten Renault ja PSA Peugeot Citroen. Näillä on tuotantolaitoksia Espanjassa ja Itä-Euroopassa.

Le Penin kommentit heijastavat Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin lausuntoja hänen presidentinvaalikampanjansa aikana. Trump lupasi tuolloin säätää tullimaksun ulkomailla tehdyille ajoneuvoille.

Front Nationalin johtaja sanoi, että Trump ”ottaa käyttöön toimenpiteitä, joita minä olen vaatinut jo vuosia.”

Mielipidemittausten mukaan Marine Le Pen pääsee Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle huhti-toukokuussa tänä vuonna.


Politico

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa