Eurooppa Politiikka

Marine Le Pen: ”Pelastaakseen Euroopan täytyy kääntyä poispäin EU:sta”

Kuvituskuva. Kuva TV Patriotes / Flickr / CC BY 2.0

Marine Le Pen haluaa lyödä Ranskan presidentti Emmanuel Macronin liberaalipuolueen tulevissa europarlamenttivaaleissa. Le Penin mukaan tämä antaisi viestin, että Macron ei voi jatkaa kauttaan toimimalla kuten tähän saakka.

Ranskan Kansallisen Kokoomuksen puheenjohtaja Marine Le Pen haluaa puolustaa kansakuntia ja vastustaa nykyisen kaltaista Euroopan unionia, kertoo Euronews.

Le Penin mukaan on tärkeää, että Ranskan presidentti Emmanuel Macron lyödään tulevissa europarlamenttivaaleissa presidenttikauden puolessa välissä. Macronin tappio antaisi viestin, että tämä ei voi jatkaa kauttaan toimimalla kuten tähän saakka.

Marine Le Pen sanoo myös, että Euroopan pelastaminen vaatii kääntymistä poispäin Euroopan unionista . Hän vaatii myös EU-jäsenmaiden vapaan liikkuvuuden sallivan Schengen-sopimuksen irtisanomista, epäreilun globaalin kilpailun lopettamista sekä vapaakauppasopimusten katkaisemista. Edellä mainitut toimenpiteet ovat hänen mukaansa tarpeen, jotta ”alueemme pelastuisi”.

Macronin LREM-liberaalipuolueen kannatus europarlamenttivaaleissa on Ifop-tutkimuslaitoksen kannatuskyselyn mukaan 23,5 prosenttia ja Le Penin kansallismielisen RN:n 22 prosenttia.

Europarlamenttivaalit pidetään 26.5.2019 ja niitä on luonnehdittu ratkaiseviksi vaaleiksi Euroopan tulevaisuuden kannalta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit