Eurooppa

Marine Le Pen vierailee Trump Towerissa New Yorkissa

Marine Le Pen

 

Kansallismielinen Marine Le Pen on hänen avustajansa mukaan vierailulla Yhdysvalloissa.Ranskalainen kansallismielinen Front Nationalin puoluejohtaja Marine Le Pen nähtiin Trump Towerissa New Yorkissa torstaina.

Hänen kampanjapäällikkönsä David Rachlinen mukaan, Le Pen on Yhdysvalloissa yksityisvierailulla. Rachline kertoi, että ennakolta suunniteltu kokous Trumpin tai häntä lähellä olevien avustajien kanssa ei ollut hänen ”julkisessa ohjelmassaan”.

Sosiaalisessa mediassa liikkui valokuvia, joissa nähtiin Le Pen istumassa pöydän ääressä Trump Towerissa, seuranaan puoluevirkailija sekä George ”Guido” Lombardi, italialainen kiinteistösijoittaja ja presidentti Donald Trumpin naapuri, joka toimii ”sovittelijana” ja ”järjestelijänä”, ja jolla on ollut useita tapaamisia Le Penin seurueen kanssa .

Ei ole aivan selvää, oliko Trumpin tapaaminen Le Penin suunnitelmissa. Hänen puolueensa jäsenet, erityisesti hänen edustajansa New Yorkissa, kertoivat Politicolle viime vuoden lopulla, että ”kahden välinen tapaaminen on vain ajan kysymys”.

Odottamaton vierailu tapahtuu juuri ennen Trumpin virkaanastujaisia. Trumpin avustajan mukaan, tulevan presidentin suunnitelmissa ei ollut Le Penin tapaaminen.

Ranskan Europe1 Radio kertoi, että Le Pen on tavannut Trumpin avustajataryhmän jäseniä.

Vierailun ajankohta on kolme kuukautta ennen Ranskan presidentinvaalien ensimmäistä kierrosta. Mielipidemittausten mukaan kansallismielinen Le Pen ja konservatiivi Francois Fillon olisivat menossa toiselle kierrokselle, joka järjestetään toukokuussa.

Politico

  • 40
    Shares