Eurooppa Politiikka

Marine Le Penin puhe Koblenzissa: Brexit on vasta alkua, tulevaisuudessa EU ja euro katoavat

Marine Le Pen, EU-vastaisen, maahanmuuttokriittisen Ranskan Kansallisen Rintaman (Front National, FN) johtaja näkee Euroopan kansat tukijalkana EU:n ja eurovaluutan vastaiselle ohjelmalleen. Marine Le Pen puhui ENF:n (Kansakuntien ja vapauden Eurooppa, Europe for Nations and Freedom, ENF ) konferensissa Saksan Koblenzissa 21. tammikuuta.Kansallismielisten eurooppalaisten konferenssissa Saksassa, johon oli kokoontuneena puoluejohtajia Saksasta, Ranskasta, Italiasta ja Alankomaista, Marine Le Pen sanoi puheessaan: ”Vuosi 2016 oli anglosaksisen maailman herääminen vuosi. Olen varma, että vuosi 2017 tulee olemaan Euroopan mantereen kansojen heräämisen vuosi.”

Hän sai lauseeelleen äänekkäät aplodit konferenssisalin sadoilta kannattajilta.

”Elämme yhden maailman loppua, ja toisen syntymistä,” hän jatkoi.

”En sano, että kaikkien tulee jättää euroalue. Kyse on itsenäisestä valinnasta, jota kaikkien kansojen tulee kunnioittaa. On kuitenkin tärkeää, että jokainen maa voi lähteä, jos se on heidän tahtonsa!” Le Pen sanoi aplodien saattelemana.

Hän yllytti eurooppalaisia äänestäjiä seuraamaan Yhdysvaltojen ja Britannian esimerkkiä ja ”heräämään” vuonna 2017, jolloin muiden muassa Alankomaissa, Ranskassa ja Saksassa käydään merkittäviä vaalitaisteluita.

Marine Le Penin odotetaan mielipidemittausten mukaan pääsevän johtajana Ranskan presidentinvaalien toiselle kierrokselle. Ranskan presidentinvaalit järjestetään huhti-toukokuussa 2017.

Kansallismieliset johtajat tapasivat 21.1 Koblenzissa Saksassa tunnuslauseen ”Freedom for Europe”, ”Vapaus Euroopalle” alla, tarkoituksenaan vahvistaa järjestöjensä välisiä sidoksia.

Konferenssissa puhuivat myös Geert Wilders, Hollannin Vapauspuolueen (Partij Voor de Vrijheid, PVV), sekä saksalaisen Vaihtoehto Saksalle (Alternative für Deutschland, AfD) Frauke Petruy sekä italialaisen Pohjoisen Liiton (Lega Nord, LN) Matteo Salvini.

Alankomaissa Wildersin PVV johtaa mielipidemittauksia selkeästi, ja kannatus punnitaankin 15. maaliskuuta pidettävissä parlamenttivaaleissa.

Wilders sanoi huikeiden aplodien saattelemana konferensissa pitämässään puheessa: ”Eilen vapaa Amerikka, tänään Koblenz, huomenna uusi Eurooppa.”

Marine Pe Lenin puhe Koblenzissa 21. tammikuuta on tekstitetty suomeksi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa