Muu maailma

Marokko siirsi laittomia siirtolaisia kauemmas Välimeren rannikolta

Kuvakaappaus Google Maps.
Marokko yrittää hillitä Välimeren yli Eurooppaan suuntautuvaa siirtolaisvirtaa ja on siirtänyt laittomia siirtolaisia Pohjois-Marokosta maan eteläosaan.

Marokon turvallisuusjoukot ovat siirtäneet laittomia siirtolaisia maan eteläosaan Välimeren rannikolta estääkseen heitä aloittamasta matkaansa Eurooppaan, kertoo Kronen Zeitung.

Hallituksen virkamies sanoi lauantaina, että 1600 – 1800 laitonta siirtolaista on siirretty paikkoihin missä vallitsevat ”paremmat olosuhteet”. Virkamiehen mukaan tarkoituksena on taistella laitonta siirtolaisuutta vastaan.

Marokkolaiset ihmisoikeusaktivistit tuomitsevat hallituksen toimenpiteen jyrkästi. Omar Maji Marokon ihmisoikeusliitosta kertoi, että laittomia siirtolaisia on kuljetettu tiistaista alkaen Pohjois-Marokon Nadorista ja Tangerista linja-autoilla Tiznitiin.

Espanja ja Euroopan komissio haluavat neuvotella Marokon kanssa auttaakseen maata katkaisemaan Välimeren yli suuntautuvan laittomien siirtolaisten virran Afrikasta Eurooppaan. Reitti Marokosta Espanjaan on tällä hetkellä merkittävin laittoman siirtolaisuuden kanava Afrikasta Eurooppaan, ja sitä kautta on tämän vuoden puolella saapunut Espanjaan jo lähes 28 000 ihmistä.

  • 402
    Shares

Liity kannattajajäseneksi