Muu maailma

Marokko vaatii YK:lta kansainvälistä islamofobian vastaista päivää

Kuva pxhere / public domain

Marokko vaatii yhdessä Islamic Cooperation -järjestön (OIC) ja useiden muiden liittolaisten kanssa YK:n julistavan maailmanlaajuisen islamofobian vastaisen päivän. Marokko aikoo esitellä vaatimuksen tulevissa YK:n yleiskokouksissa.

Taustalla on Marokon uusi identiteetti. Marokko kokee olevansa uskonnonvälisten keskustelujen edistäjä, kertoo Morocco World News.

Heinäkuussa Rabatissa Marokossa pidetyssä OIC:n kokouksessa Marokko ilmoitti valmistelevansa YK:n yleiskokoukselle jätettävää aloitetta Maailman islamofobian vastaisesta päivästä. Aloitteella tähdätään islam-vastaisuuden tuomiseen yleiseen tietoisuuteen ja uskonnollisen suvaitsevaisuuden juhlistamiseen.

Marokon OIC-kokouksen edustajan mukaan islam-vastaisuudesta on tullut täysimittainen ideologia, joka tähtää Islamin demonisoimiseen.

Marokko on jo saanut hankkeelle periaatteellisen hyväksynnän ainakin Yhdistyneiden kansakuntien kasvatus-, tiede- ja kulttuurijärjestöltä (UNESCO) sekä Islamilaiselta kasvatus-, tiede ja kulttuurijärjestöltä (IESCO).

Kristityt pelkäävät muslimeja – tunne on yksipuolinen

YouGov-tutkimusyhtiön tammikuussa tekemissä mielipidemittauksissa kävi Morocco World Newsin mukaan ilmi, että kristityt pelkäävät muslimeja. Tunne on yksipuolinen, sillä muslimit eivät pelkää kristittyjä.

Kristityt länsimaissa pelkäävät ääri-islamilaisen extremismin nousua ja ovat ilmaisseet käsityksensä, että islam ei sovi yhteen länsimaisten kulttuurien kanssa. Vastaavia näkemyksiä kristityistä ei tutkimuksen mukaan ole Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit