Eurooppa Rikos

Marokkolainen suunnitteli iskua Venäjän suurlähetystöön Saksassa

Kuva Pixabay.

Erikoisjoukot ottivat lauantaiaamuna 24-vuotiaan marokkolaisen kiinni turvapaikanhakijoiden majoitustilasta Leipzigin Borsdorfissa.

Saksin osavaltion poliisi on estänyt Berliiniin suunnitellun terrori-iskun. Erikoisjoukot ottivat lauantaiaamuna 24-vuotiaan marokkolaisen kiinni turvapaikanhakijoiden majoitustilasta Leipzigin Borsdorfissa. Leipziger Volkszeitung -lehden mukaan kiinniotettu suunnitteli terrori-iskua Berliiniin lauantaiksi.

Saksin Landeskriminalamt (LKA) oli saanut perjanti-iltana ”vihjeen mahdollisesta suunnitellusta rikoksesta ja sen tekijöistä”. ”Landeskriminalamtin erikoisjoukot saivat epäillyn kiinni aamun varhaistuntien aikana”, kertoi LKA-tiedottaja Tom Bernhardt lehdelle.

Pommiuhkaus paljasti epäillyn

Poliisi ei halunnut paljastaa suunnitellun teon yksityiskohtia. Tagesspiegelin mukaan 24-vuotias mies oli halunnut soluttautua mielenosoittajien sekaan Venäjän suurlähetystön edessä. Epäilty on nyt pidätettynä. Poliisi tulee kertomaan lisää yksityiskohtia tämän viikon aikana. Borsdorfissa sijaitsee turvapaikanhakijoiden majoitustilan vieressä myös alaikäisten turvapaikanhakijoiden laitos.

Terroriepäilyssä on kyse samasta miehestä, joka 8. helmikuuta aiheutti pommiuhkauksellaan suurhälytyksen Borsdorfin Koulutus- ja teknologiakeskuksessa. Hän oli varoittanut silloin kahta oppilasta menemästä kouluun, koska hänellä oli repussaan pommi. Vielä silloin tuntematonta henkilöä kuvattiin 25-30 -vuotiaaksi etelämaalaiseksi, jolla oli tumma parta ja tumma tukka.

Junge Freiheit

  • 54
    Shares