Eurooppa Politiikka

Marokossa ja Tunisiassa tuhat jihadistia valmiina ottamaan Euroopan tähtäimeen

Jihad. Kuva Wikipedia.
Marokosta ja Tunisiasta on muodostumassa jihadistien Eurooppaan suuntautuvien terrori-iskujen tukikohtia.

Marokossa ja Tunisiassa on arviolta 1 000 jihadistia, ja he saattavat käyttää Pohjois-Afrikan maita tukikohtana Eurooppaan suuntautuville terrori-iskuille, kertoo The Guardian.

Islamistitaistelijat poistuvat Syyriasta sitä mukaa, kun ISIS häviää maa-alaa ja taistelut taukoavat. Useat pakenevista siirtyvät Marokkoon ja Tunisiaan, joista on muodostumassa islamistisen terrorismin varikkoalueita. Espanjan vastikään sattuneissa terrori-iskuissa usean tekijän uskotaan olleen Marokosta.

Ihmissalakuljettajien aikaansaama siirtolaisvirta on siirtymässä Marokon ja Espanjan välille Libyan saatua tilannetta jossain määrien hallintaan. Meritse Espanjaan tai sen Pohjois-Afrikan erillisalueille tunkeutuneiden laittomien maahanmuuttajien määrä on noussut niin paljon, että Yhdistyneiden Kansakuntien maahanmuuttoviraston mukaan Espanja saattaa ohittaa Kreikan toiseksi tärkeimpänä kauttakulkutienä Eurooppaan.

Pelkona onkin, että uutta, nopeasti kasvavaa siirtolaisreittiä saatetaan käyttää jihadistien salakuljettamiseen Eurooppaan.

Entinen ISIS-taistelija kertoi The Guardianille: ”Jotkut ISIS-taistelijoista palaavat kotimaihinsa, ja käyttävät hyväkseen Espanjan läheisyyttä suorittaakseen iskuja, tai soluttautuvat pidemmälle Eurooppaan”.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa