Eurooppa Maahanmuutto

Marokossa odottaa yli 50 000 Espanjaan pyrkivää Saharan eteläpuolelta lähtöisin olevaa afrikkalaista

Sahelin alueen maat Mauritania, Senegal, Mali, Burkina Faso, Nigeria, Tsad, Sudan sekä Etiopian pohjois-osa. Kuva Google Maps.
Asiantuntijat varoittavat yli 50 000 Marokossa odottavasta Espanjaan pyrkivästä Saharan eteläpuolelta tulevasta afrikkalaisesta

Kansalainen kertoi eilen, että noin 600 laitonta siirtolaista kiipesi Espanjalle kuuluvassa Pohjois-Afrikassa sijaitsevassa Ceutassa raja-aidan yli ja hyökkäsi poliisin kimppuun omatekoisten liekinheittimien ja sammuttamattoman kalkin kanssa. Kyse oli viime vuosien suurimmasta rynnäköstä Ceutassa. Siirtolaiset olivat raaempia kuin koskaan aiemmin: 15 poliisia sekä 16 laitonta siirtolaista vietiin sairaalaan.

Pohjois-Afrikka on muuttunut painekattilaksi

El Mundo kertoo asiantuntijoiden tietävän, että Pohjois-Afrikka on muuttunut painekattilaksi, joka kerää yhä enemmän siirtolaisia, jotka ovat valmiita tekemään mitä tahansa päästäkseen Gibraltarin salmen yli vauraaseen Eurooppaan. Marokon pohjoisosaan arvioidaan kerääntyneen noin 50 000 Saharan eteläpuolisista valtioista lähtöisin olevaa afrikkalaista, jotka pyrkivät Eurooppaan.

Poliisilähteiden mukaan tilanne alueella on kriittisin vuosikymmeniin.  Lähteet kertovat, että siirtolaiset tulevat kaikkia mahdollisia reittejä pitkin kohti Marokkoa, ylittävät sitten Sahelin alueen maksamalla ihmissalakuljettajille ja kulkevat sitten Marokon rajan yli, jossa valvonta on minimaalista.

Asiantuntijat ovat havainneet, että tätä reittiä pitkin tulevien määrä kasvaa koko ajan, ja siirtolaiset ovat yhä väkivaltaisempia. Samoin edellä mainitun 50 000 siirtolaisen suman on havaittu kasvavan koko ajan, ja ihmissalakuljettajat toitottavat ja levittävät sanomaa, että Espanja on ”heidän paratiisinsa”.

Siirtolaisten vetovoimatekijänä toimii lisäksi Espanjan hallitus, joka on päättänyt ilmoittaa yleisen terveydenhoidon palauttamisesta ja Euroopan eteläisimmän raja-aidan piikkilankojen välittömästä poistosta.

Asiantuntijat varoittavat, että rynnäköt voivat olla jatkossa yhä massiivisempia ja väkivaltaisempia, ja niitä on vaikea padota.

  • 1K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset