Eurooppa Rikos

Marokosta Espanjaan puolessa tunnissa – liiga salakuljetti laittomia siirtolaisia ja huumeita Afrikasta

Kuva OSeveno / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Marokkolainen rikollisliiga käytti vesiskoottereita kannabiksen ja laittomien siirtolaisten salakuljetukseen Välimeren yli Afrikasta Espanjaan.

Espanjan poliisi, kansalliskaarti ja Europol yhteistyössä pidättivät kaikkiaan 19 marokkolaista Espanjassa. Viranomaiset suorittivat iskut yhteensä 7 asuntoon Almeriassa ja löysivät 11,7 kiloa huumeita ja yli 15 000 euroa käteistä.

Rikollisliigan jäsenet ovat Marokon kansalaisia, jotka ovat asuneet useissa EU-maissa, pääosin Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Liiga kuljetti laittomia siirtolaisia 14,3 kilometrin matkan Pohjois-Afrikasta Espanjalle kuuluvasta Ceutasta Eurooppaan ja veloittivat matkasta 4 000 euroa. Laittomalta siirtolaiselta perittiin vielä 500 euroa lisämaksua, mikäli hän halusi Espanjasta majoituksen.

Kuva Europol

Kun laiton siirtolainen oli salakuljetettu Espanjaan, seuraava etappi oli laittoman siirtolaisen sukulaiset Ranskassa, Italiassa ja Espanjassa. Nuorten marokkolaisten matkat maksoivat usein heidän Euroopassa asuvat sukulaisensa.

Liiga käytti samaa konseptia myös kannabiksen salakuljetukseen Afrikasta Eurooppaan.

Vaikka salakuljetettujen laittomien siirtolaisten määrä yhtä kuljetusta kohti onkin melko pieni, 1-3 kuljettajan lisäksi, tällaisten tapausten määrä on lisääntynyt jyrkästi viime vuosina.

Europol

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa