Kotimaa Maahanmuutto

Marraskuun tilastot vahvistavat: Turvallisuusarvioiden päivitys ei lisännyt kielteisiä päätöksiä

 

 

Myönnetyissä suojelukategorioissa muutoksia

Kansalainen.fi uutisoi viime kuussa kuinka turvallisuusarvioiden päivitys ei lisännyt kielteisiä päätöksiä. Marraskuun tilastot vahvitavat tämän. Sekä irakilaisten että somalialaisten myönteisten päätösten osuus oli marraskuussa alkuvuoden tasolla. Suojelun muodossa on kuitenkin havaittavissa muutosta. Toissijaisen suojelun sijaan myönnetään yhä enemmän humanitaarista suojelua. Käytännössä maahanmuuttovirasto siis vain myöntää suojelua toisen suojelukategorian alla kuin ennen, ja Suomeen jäävien osuus pysyy entisellään.

Muutoksen tilanteeseen voisi tuoda vain humanitaarisen suojelun poistaminen laista, jota hallitus on suunnitellutkin. Tämänkin jälkeen on mahdollista, että maahanmuuttovirasto myöntäisi suojelua inhimillisiin syihin nähden niille, joille ei voisi enää myöntää humanitaarista suojelua. Hallitus ei ole ilmoittanut harkitsevansa inhimillisen suojelun poistamista laista.

 

irak myönteiset marras
somalia myönteiset marras

9.12.2015

Tietoa julkaisijasta

Avatar

Toimitus

Kommentteja

Lisää kommentti

  • Maahanmuuttoviraston henkilökunta ei yksinkertaisesti tee työtään vaan kuuntelevat vain kerran yhdessä puhuttelussa turvapaikanhakijan ”henkilökohtaisen vainokertomuksen” ja jos siinä esiintyvät sellaiset väitteet joiden perusteella voi myöntää turvapaikan niin sitten Maahanmuuttoviraston henkilökunta sen turvapaikan myöntää.

    Tämä siitä huolimatta että tieto siitä mitä pitää väittää turvapaikan saadakseen leviää netissä, vastaanottokeskuksissa ja vielä Pakolaisneuvonnan asianajajien neuvomana eli jokaiseen asiaan jonka turvapaikanhakija kertoo pitäisi suhtautua epäillen.

    Maahanmuuttoviraston henkilökunta on löysän linjansa takia vastuussa kaikista kuluista mitä suomelle tulee ja kaikista rikoksista minkä turvapaikanhakijat tekevät sillä Suomen maahanmuuttoviraston virkailijoiden ja johtajien vastuuton ja moraaliton toiminta ja heidän valintansa olla euroopan löysin on suurin vetovoimatekijä joka tulijoita suomeen on houkutellut ja houkuttelee.

Liity kannattajajäseneksi