Eurooppa

Matteo Salvini: islam ei sovi yhteen eurooppalaisten arvojen kanssa

Matteo Salvini, Torino 2013

Kölnin massiiviset seksuaaliset ahdistelut olivat varoitus, josta ei otettu onkeen ja seurauksena oli Berliinin isku, italialainen poliitikko sanoo.Euroopan täytyy miettiä uudelleen siirtolaispolitiikkaansa joulukuisen Berliinin joulutori-iskun jälkimainingeissa, Italialaisen kansallismielisen Lega Nordin (Pohjoisen Liitto, Lega Nord, LN) johtaja Matteo Salvini kertoi saksalaiselle julkaisulle Die Weltille tiistaina julkaistussa haastattelussa.

Kölnin 2015 uudenvuoden seksuaaliset massa-ahdistelut olivat varoitus jota ei otettu huomioon, ja sen seurauksena lopulta oli Berliinin isku, jolloin 24-vuotias tunisialainen jyräsi rekalla joulutorilla olevien väkijoukkojen päälle tappaen 12 ihmistä, Salvini sanoi.

Matteo Salvini, Lega Nordin johtaja

Salvini ei vielä ole henkilökohtaisesti tavannut saksalaisen Afd:n (Altenative für Deutschland, Vaihtoehto Saksalle, AfD) johtajaa Frauke Petryä, mutta ihailee puoluetta kutsuen sitä ”virkistäväksi ja odottamattomaksi ilmiöksi” keskellä Eurooppaa.

Lega Nordin johtaja, ylpeä Trumpin kannattaja ja tiukkojen siirtolaislakien puolestapuhuja, käytti puhuessaan termiä ”Euroopan kulttuurisota.” Hän sanoi, että yksilöt eivät ole ongelma, vaan islam – uskonto, jonka hän sanoo olevan yhteensopimaton eurooppalaisten yhteisöjen kanssa.

”Eurooppa,” Salvini sanoi, ”ei koskaan ole ollut pehmeämpi, maanosa on kadottamassa arvonsa, siltä puuttuu turvallisuutta, se on kadottamassa identiteettinsä, eikä sillä ole enää ylpeyttä.”

”Me olemme hyökkäyksen kohteena, ja meidän täytyy päättäväisesti potkaista ulos ne ihmiset, joilla ei ole perustetta täällä oleskeluun,” Salvini sanoi.

”Jos tahtoo elää rauhassa, täytyy valmistautua sotaan,” hän sanoi.

Kysyttäessä kuinka hän ratkaisisi Euroopan siirtolaisongelman, Salvini ehdotti panostamista sopimuksiin Malin, Nigerian, Gambian ja Senegalin kanssa talouspakolaisten virran patoamiseksi sen sijaan, että ”viskotaan rahaa ikkunasta ulos” asuttamalla talouspakolaisia Italiaan.


Politico

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa