Eurooppa Politiikka

Matteo Salvini vaatii kansanäänestystä maahanmuutosta

Matteo Salvini. Kuva Shutterstock.

Italian entinen sisäministeri, kansallismielisen Lega-puolueen johtaja Matteo Salvini käy taisteluun maan vasemmistohallitusta vastaan.

Italian uusi hallitus ei tule noudattamaan Salvinin ajamaa tiukkaa maahantulopolitiikkaa, mutta edellisen hallituksen sisäministeri Matteo Salvini haluaa edelleen turvata maansa edun ja pyrkiä pitämään maansa suojattuna Pohjois-Afrikasta Välimeren yli saapuvalta siirtolaisvirralta. Hän ei myöskään usko marxistisen M5S:n ja sosialistisen Pd:n muodostaman hallituksen tulevaisuuteen.

– Muutaman kuukauden sisällä kansan hallitus astuu voimaan, Salvini julisti sveitsiläisen RTS:n mukaan Pontidassa, pienessä Pohjois-Italian kaupungissa, joka on Legan alkuperäisiä linnakkeita.

Legan johtaja aikoo käyttää aseenaan kansanäänestyksiä vastustaakseen hallitusta. Yksi kansanäänestyksen aihe olisi maahanmuuttopolitiikka, jonka suhteen Italian uusi hallitus on suorittamassa täyskäännöstä verrattuna Salvinin sisäministerikaudellaan ajamaan realismiin.

Italiassa kansanäänestyksen järjestämiseen vaaditaan 500 000 kannattajaa.

Jos Italian uusi hallitus avaa maan satamat Välimereltä poimituille kolmansien maiden siirtolaisille, Salvinilla on hyvät mahdollisuudet saada kansanjoukot mobilisoitua kansanäänestyksen taakse. Vain 11% italialaisista haluaisi määritellä uudelleen Salvinin kansallista turvallisuutta koskevat lait. Tämä tarkoittaa sitä, että 89 prosenttia italialaisista tukee Salvinin maahanmuuttopolitiikkaa.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa