Eurooppa Kulttuuri

Matteo Salvinin Lega-puolue aikoo kieltää rituaaliteurastuksen – eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella

Kuva Pixabay
Italialainen populistipuolue Lega aikoo kieltää uskonnollisen rituaaliteurastuksen. Puolueen mielestä eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella kärsimyksiltä.

Italian uudet lait tukkivat eläinsuojelua koskevan lainsäädännön porsaanreiät, jotka ovat sallineet uskonnollisen rituaaliteurastuksen, kertoo Il Giornale.

Muslimien käyttämässä halal- teurastuksessa ja juutalaisten kosher-teurastuksessa eläimen kaulavaltimo katkaistaan eläimen ollessa tajuissaan. Eläin kuolee verenhukkaan.

Sisäministeri Matteo Salvinin puoleen Legan mukaan eläimiä tulee kunnioittaa ja suojella kärsimyksiltä.

Puolueen esittelemät lakialoitteet poistavat Italian nykyisen lainsäädännön aukot, jotka sallivat rituaaliteurastuksen. Italian lainsäädännön mukaan eläin ei saa kärsiä teurastuksen yhteydessä, mutta tähän saakka Italia on sallinut poikkeukset uskonnolliset teurastuksen ollessa kyseessä.

Estämällä uskonnollisen teurastuksen Italia liittyy useiden muiden Euroopan maiden joukkoon. Tällä hetkellä rituaaliteurastus on joko kielletty tai sitä on rajoitettu Puolassa, Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Islannissa, Liettuassa, Belgiassa ja Sveitsissä.

Belgiassa rituaaliteurastus kielletään Valloniassa ja Flanderissa vuoden 2019 loppuun mennessä, mutta Brysselissä kieltoa muun muassa muslimien Eid al-Adha -juhlan aikana tapahtuvalle rituaaliteurastukselle ei ole hyväksytty.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi