Kulttuuri

Mauri Peltokangas itsenäisyyspäivän juhlapuheessa: ”Suomalainen ansaitsee lintukodon, jonka menneet sukupolvet ovat meille perinnöksi jättäneet”

612-soihtukulkue 6.12.2018. Kuva Veikko Vallin.
Vuoden 2018 itsenäisyyspäivän juhlapuhujana 612-soihtukulkueessa oli Vaasan vaalipiirin kansanedustajaehdokas Mauri Peltokangas (ps.) Kaustiselta.

Itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 soihtukulkue kokoontui viidennen kerran 612-soihtukulkueiden historiassa kunnioittamaan menneiden sukupolvien työtä ja uhrauksia kotimaamme, itsenäisen Suomen puolesta.

– Tie on ollut raskas kulkea, ja tämä päivä unohdusta täynnä. On syytä kuitenkin todeta, että niin kauan kuin on vapaus ja yhteinen tahto, on myös mahdollisuus, kansanedustajaehdokas Mauri Peltokangas sanoi viitaten itsenäisen Suomen taipaleeseen raskaita uhreja vaatineiden sotien kautta kohti tätä päivää.

– Suomalaisuus on meille kaikille kunnia-asia. On erityisen tärkeää huolehtia siitä, että suomalainen sisu ja sisäinen kansan yhtenäinen voima säilyy. Me olemme maailmassa kansana pieni vähemmistö, jonka tavat, kieli ja kulttuuri ovat meille mittaamattoman arvokkaat säilyttää, hän muistutti,

– Tuli mitä tuli, säilyttäkäämme itsenäisyytemme ja kansallinen suvereniteettimme ainiaan … Suomalainen ansaitsee lintukodon, jonka menneet sukupolvet ovat meille perinnöksi jättäneet, kansanedustajaehdokas sanoi.

Katso koko puhe ja tuokiokuvia vuoden 2018 itsenäisyyspäivän 612-soihtukulkueesta alla olevalta videolta.

  • 432
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset