Eurooppa

Media kertoi Ambergin äärioikeistolaisista katupartioista, mutta Ambergin kaupunki tyrmää valeuutisen

Kuva H. Helmlechner / Wikimedia / CC BY-SA 4.0
Media uutisoi viime viikolla Ambergissa Saksassa liikkuneista äärioikeistolaisista katupartioista, mutta Ambergin kaupunki kertoo kyseessä olevan valeuutisen.

Muun muassa Telegraph kertoi viime viikolla Ambergissa partioineista äärioikeistolaisista ryhmistä. Telegraphin mukaan pormestari Michael Cerny oli kertonut äärioikeistolaisryhmien partioineen Ambergin kaduilla sen jälkeen kun neljän pakolaisen ryhmä oli hyökännyt kadulla ihmisten kimppuun.

”Kaupungissa ei ole koskaan ollut sellaista partiota”

Junge Freiheitin mukaan Ambergin kaupungin tiedottaja tyrmää pormestarin puheet. Tiedottaja kieltää äärioikeistolaisten kansalaisturvajoukkojen olemassaolon.

– Kaupungissa ei ole koskaan ollut sellaista partiota, eikä myöskään mitään oikeistolaisia kansalaisturvajoukkojakaan, kertoi kaupungin tiedottaja Thomas Grammel.

Valeuutisen syynä oli neljän NPD-puolueen jäsenen saapuminen Ambergiin sunnuntaina. Miehet olivat ilmeisesti kulkeneet kaupungilla muutaman minuutin ajan punaisissa liiveissä. Sen jälkeen he olivat lähteneet kotimatkalle.

– Tämän jälkeen kaupunki joutui valtavan mediakohun pyörteisiin. Meidät stigmatisoitiin täysin perusteettomasti oikeistolinnakkeeksi. Jos jalkapallohuligaanit olisivat mellastaneet, niin ei olisi syntynyt mitään juttuja, Grammel muistuttaa.

Tiedottajan mukaan pormestarin lausunnot johtuivat siitä, että  hän oli ollut ”shokissa” pakolaisten väkivallantekojen aiheuttamien reaktioiden laajuudesta.

Kyseisenä päivänä 4 turvapaikanhakijaa hyökkäsi Ambergissa 12 jalankulkijan kimppuun solvaten ja pahoinpidellen. Eräs 17-vuotias sai niin pahan iskun päähänsä, että hänet jouduttiin viemään sairaalaan.

Afganistanista ja Irakista lähtöisin olevat pahoinpitelijät on pidätetty.

  • Grillien varaosat! yli 100€ ostoksiin ilmainen toimitus

Kansalaisen verkkokauppa

Liity kannattajajäseneksi