Muu maailma

Mekka: Seksuaalinen häirintä jokapäiväistä

mekka islam
Kuva Pixabay
Jokaisen islaminuskoisen on tehtävä kerran elämässään pyhiinvaellusmatka Mekkaan. Useille naisille tämä matka muuttuu henkilökohtaiseksi painajaiseksi. Naiset kertovat seksuaalisesta häirinnästä Islamin pyhistä pyhimmässä. Ilmiön kerrotaan olevan jokapäiväistä Mekkan tungoksessa.

Eräs pakistanilaisen nainen kertoo Facebook-päivityksessään ahdistelusta Mekkassa. Hänen esimerkkiään ovat seuranneet useat muutkin naiset, jotka ovat kokeneet vastaavaa. Tarinat kertovat, että seksuaalinen häirintä on joka päiväistä Tawaf-kierrosten aikana. Tawaf:iksi kutsutaan Mekkan kuution muotoisen pyhän Kaaban kiertämistä seitsemään kertaan.

Uhri kertoo: ”Kivetyin paikalleni”

Pakistanilainen rouva Sabica Khan kertoo kokemuksistaan Facebookissa. Kolmannella kierroksella hän tunsi käden lantiollaan. Hän luuli tätä vahingoksi. Hetken päästä häntä kosketeltiin uudestaan.

Se oli erittäin epämiellyttävää, kertoo Khan päivityksessään. Kuudennen kierroksen aikana hän tunsi jotain painautuvan erittäin agressiivisesti takapuolta vasten. Hän kertoo ”kivettyneensä”, koska ei ollut varma, että tapahtumat olisivat olleet vahinkoja. Väkijoukosta aiheutuneesta ruuhkasta johtuen hän ei päässyt pakenemaan tilanteesta ja oli mahdotonta kääntyä. Lopulta hän tunsi käden takapuolellaan, jonka hän ylettyi hätistämään pois omalla kädellään.

Khan yritti kääntyä katsomaan, mutta ei tunnistanut häiritsijää.

Olin kuin kivettynyt, kertoo Khan. Hän ei halunnut kertoa tapahtumista kenellekään koska pelkäsi, ettei häntä uskota. Hän palasi hotellihuoneeseensa äitinsä kanssa, joka oli Khanin lisäksi järkyttynyt tapahtumista ja kielsi tyttöään liikkumasta enää yksin.

On erittäin surullista, ettei edes pyhässä paikassa saa olla turvassa. Minua häirittiin seksuaalisesti kolme kertaa. Minun Mekka-kokemukseni tulee aina olemaan näiden tapahtumien varjostama, kertoi muslimineito järkyttyneenä.

Khanin ulostulon jälkeen useita muitakin naisia on tullut julkisuuteen häirintäkokemuksiensa kera. Useat kertovat, etteivät he aluksi uskoneet Khanin tarinaa, mutta naisten ulostulon vuoksi tilanne on muuttunut. Tapahtumia ei voi selittää sattumiksi. Eräs nainen kertoo joutuneensa katsomaan paljastettua penistä ollessaan vasta 16-vuotias. Toinen kertoo, että hänen äitinsä, joka on jo 60-vuotias, on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi jo useamman kerran.

 

Lähde: Kronen Zeitung

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit