Muu maailma

Meksikon ”ennennäkemättömät” toimet tehoavat – Yhdysvaltoihin pyrkii nyt vähemmän laittomia siirtolaisia

Yhdysvaltojen ja Meksikon välistä rajaa. Kuva Wikimedia Commons / public domain.

Meksiko ilmoitti keskiviikkona pidättäneensä 46 000 laitonta siirtolaista kuluneiden kahden kuukauden aikana. Ilmoitus kertoo Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin painostuksen antavan nyt tuloksia.

Meksikon hallitus ilmoitti kesäkuussa ottavansa ”ennennäkemättömät” keinot käyttöön hidastaakseen Keski-Amerikasta kohti Yhdysvaltoja vyöryvää laittomien siirtolaisten virtaa. Ilmoitus tuli pian sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump oli uhannut Meksikoa tulleilla.

Meksikon ulkoministeri Marcelo Ebrard reagoi nopeasti Trumpin uhkaukseen ja ilmoitti, että Meksiko on pidättänyt 46 616 laitonta siirtolaista kesäkuun 8. ja elokuun 11. päivän välisenä aikana. Pidätystoimia varten Meksiko on joutunut mobilisoimaan etelä- ja pohjoisrajoilleen 21 000 viranomaista.

Trumpin uhkaukset ovat asettaneet Meksikon vasemmistolaispresidentin hankalaan asemaan. Astuessaan virkaansa viime joulukuussa Andres Manuel Lopetz Obrador julisti turvaavansa siirtolaisten oikeudet.

Meksikon toimien teho on nähtävissä myös Yhdysvaltojen etelärajalla, missä rajavalvontaviranomainen pidätti heinäkuussa 82 049 laitonta siirtolaista. Luku on 21 prosenttia pienempi kuin kesäkuussa ja 43 prosenttia pienempi kuin toukokuussa.

Lähde AFP

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit