Eurooppa

Mellakka moskeijassa, miehet eivät antaneet naisten äänestää – VIDEO

Kuvakaappaus Youtube.

Kun islamilainen keskus Tawfiiq Oslossa halusi valita uuden johdon, naisten aikomus osallistua äänestykseen sai miehet nousemaan vastarintaan. Naisten sisäänpääsy estettiin ja paikalle hälytettiin poliisi.

Somalien islamilainen keskus Tawfiiq on Oslon suurin moskeija 8000 jäsenellään. Somalit olivat valitsemassa uutta johtajistoa kun miehet päättivät, että naiset eivät saa osallistua äänestykseen. Päätöksen jälkeen naisille tarkoitettu moskeijan sisäänkäynti suljettiin, jotta naiset eivät pääsisi sisään.

Naiset raivostuivat ja soittivat paikalle poliisin.

– Olemme kyllästyneitä toimimaan vain pyykinpesijänä, ruoanlaittajana ja maksumiehenä, myös meillä on oikeuksia. Tämä on Norja. Elämme tasa-arvoisessa maassa, eräs nainen sanoi tapauksesta raportoivalle Aftenpostenille.

Kun naiset yrittivät moskeijaan miehille tarkoitetun sisäänkäynnin kautta, vartijat pysäyttivät heidät.

Lopulta paikalle saapunut poliisipartio sai kiihtyneet ja kovaääniset somalimiehet hieman rauhoittumaan.

Puri sormen irti

Helmikuussa poliisi sai hälytyksen Tawfiiq-keskukseen. Perillä kävi ilmi, että viisissäkymmenissä oleva nainen oli purrut sormen irti kolmissakymmenissä olevalta naiselta, joka oli moskeijassa tajuttomana ja verta vuotavana.

Lyhyen etsinnän jälkeen poliisi löysi irti purrun sormen ja toimitti ulokkeen samaan sairaalaan, mihin uhri oli viety. Poliisi ei paljastanut tutkinnallisista syistä, mikä sormi oli kyseessä.

Lähde Document.no, Kansalainen.

Lisätty tekstiin viittaus Aftenposten-julkaisuun, joka on raportoinut tapauksesta 15.8 klo 21:09

  • 503
    Shares