Eurooppa Maahanmuutto

Merkel ehdottaa 400 000 vuosittaisen pakolaisen jakamista

  

Suomen osuus ehkä jopa 12 000

Saksan liittokansleri Angela Merkel järjesti ennen Turkin huippukokousta minihuippukokouksen seitsemän muun maan johtajan kanssa. Jean-Claude Junckerin mukaan minihuippukokoukseen osallistuivat ne maat, jotka ovat valmiita ottamaan suuria määriä pakolaisia Turkin pakoalisleireiltä. Reutersin mukaan minikokoukseen osallistuivat Saksan lisäksi Ruotsi, Suomi, Itävalta, Belgia, Alankomaat ja Luxemburg. Myös Ranskan on kerrottu olevan mukana, vaikka Hollande ei kokoukseen osallistunutkaan aikatauluongelmien takia.

Juncker sanoi, että hän muodostaisi ehdotuksen siitä, kuinka pakolaisia voitaisiin jakaa näiden halukkaiden maiden kesken. Vuosittain jaettava pakolaismäärä olisi saksalaislähteiden mukaan noin 400 000. Hän kuitenkin mainitsi, että mikä tahansa ehdotus perustuisi vapaaehtoisuuteen, koska Alankomaat torjuivat ajatuksen suurien määrien ottamisesta suoraan Turkista. Junckerin odotetaan tekevän ehdotuksen vasta joulukuun Ranskan aluevaalien jälkeen, jotta Marine LePenin Front National ei hyötyisi tilanteesta.

The Guardianin mukaan minihuippukokous viittaa siihen, että Merkel on luopunut itä-eurooppalaisten vastustajiensa taivuttelusta pakolliseen taakanjakoon EU-maiden kesken. Hänen toisaalta uskotaan käyttävän taakanjakoon myönteisesti suhtautuvien maiden koalitiota painostamaan kielteisesti suhtautuvat maat mukaan myöhemmin.

Jos jakoperuste olisi samanlainen kuin aiemmin syyskuussa esitetyssä taakanjaossa, mutta 400 000 jaettaisiin vain mainittujen kahdeksan maan kesken, tarkoittaisi se Suomen kohdalla vuosittain jopa yli 12 000 kiintiöpakolaista spontaanisti tulevien turvapaikanhakijoiden ja EU:n sisäisen taakanjaon lisäksi.

Asiasta uutisoi The Guardian

 
Tilaa
Ilmoita
guest
2 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
PP

Jos Stubbelo kävisi tuossa kokouksessa, niin hän tulisi takaisin ja sanoisi, että Suomen osuus on 12. Pitää ohjata huomio pois negatiivisista asioista.

joni

Ehdotan vastavuoroisesti, että Merkel antaa persettä ensin 400k pakoloiselle.

Merkelin mafia jakaa paikat ja pakolaisbisneksen rahat liikuttavat kyyneliin hyvävelibiseneksen piirejä.

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa