Eurooppa Politiikka

Merkel: Euroopan pitää ottaa lisää pakolaisia, eikä islam ole terrorismin syy

Angela Merkel toteaa, että Euroopan unionilla on yhä velvollisuus ottaa lisää ”pakolaisia”, ja vetoaa islamilaisia hallituksia auttamaan vakuuttamaan ihmiset siitä, että terrorismilla ei ole mitään tekemistä islamin kanssa.62-vuotias Saksan liittokansleri aloitti puheensa Münchenin turvallisuuskonferenssissa 2017 myöntämällä, että Euroopan unioni on nyt hyvin vaikeassa tilanteessa johtuen Britannian kansanäänestyksen tuloksesta – mikä on hänen mukaansa hyvin valitettavaa.

Hän vaati unionia tekemään enemmän sotilasvoimien yhdistämiseksi, mutta myönsi myös, että EU ei voi taistella terrorismia vastaan ilman Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin apua.

”Sanon tämän suoraan. Eurooppalaiset yksin eivät pysty vastustamaan kansainvälistä islamilaista terrorismia. Me tarvitsemme Yhdysvaltojen lujuutta ja voimaa sekä heidän apuaan,” hän sanoi.

”Sanon tämän, koska Euroopan unionin ulkorajat tietyllä lailla erottavat meidät islamilaisesta terrorismista, ja tällä asialla on hyvin suuri merkitys Euroopalle.”

”Niinpä yhteistyöllä Yhdysvaltojen kanssa on meille mitä suurin merkitys, mutta minulle on myös hyvin tärkeää se, että islamilaiset maat, muslimimaat ovat mukana tässä liittoutumassa, koska mielestäni erityisesti näiden maiden tulee antaa panoksensa.”

Liittokansleri Merkelin mukaan yhteistyö näiden maiden kanssa on ainoa tapa ”todistaa ihmisille, että islam ei ole ongelma, vaan väärin ymmärretty islam. Islamin uskonnollisten johtajien tulee asettaa sanansa selkeästi ilmaistakseen heidän ja fundamentalistisen, terroristisen islamin välillä olevan etäisyyden ja jakolinjan.”

”Me kristityt emme voi tehdä sitä, vaan islamilaisten saarnaajien ja islamilaisen uskonnollisen auktoriteetin tulee se tehdä.”

Heti saatuaan sanotuksi, että länsimailla ei ole valtuuksia puuttua extremistisiin ideologioihin, Merkel totesi, että Euroopalla on yhä velvollisuus ottaa vastaan lisää pakolaisia.

”Meillä on vastuu. Euroopalla on kannettavanaan vastuu noiden pakolaisten hyväksymisestä.”

”Ajatelkaapa sitä, että loppujen lopuksi Kypros on Syyrian naapurivaltio, joten huomaatte varmaan, että Euroopan unionin ulkorajat erottavat meidät noista suurista ihmismassoista. Emme voi vain sanoa, että asia ei koske meitä lainkaan. Meidän täytyy tulla toimeen tämän asian kanssa.”

Merkeliltä jäi kuitenkin tarkentamatta, että Kyproksella ei ole maarajaa Syyrian kanssa, vaan Kypros on saari noin 500 kilometrin päässä Syyrian rannikolta.

 

 

Breitbart
Artikkelikuva Münich Security Conference 2017

  • 1.6K
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset