Eurooppa Politiikka

Merkel haluaa taistella Front Nationalin nousua vastaan

Angela Merkel sekaantuu Ranskan poliittiseen elämään aiheuttaen suurta suuttumusta Front Nationalin riveissä. Saksan kansleri ilmaisi vastenmielisyytensä vieraillessaan ranskalaisessa lyseossa Berliinissä ja lausui muutamia sanoja FN:stä.


”Pyrin auttamaan, niin paljon kuin vain ulkomailta käsin on mahdollista, että muista poliittisista voimista tulee voimakkaampia, kuin Front Nationalista” julisti Angela Merkel oppilaiden edessä.

”Se on (poliittinen) voima jota meidän on vastustettava, aivan samalla tavalla kuin me olemme tähän asti vastustaneet Saksassa poliittisia voimia, joiden Eurooppa-retoriikka on hyvin negatiivista, kuten AfD:n retoriikka”, hän jatkoi. ”Meidän täytyy pitää huolta, että Eurooppa on projekti, jota ihmiset ymmärtävät”, hän totesi. Heidän tulee nähdä, että ”on parempi olla Euroopan kanssa, kuin ilman sitä”.

Marine Le Pen: ”Erittäin vakavia” puheita

Angela Merkelin äkillinen sekaantuminen Ranskan kotimaan politiikkaan sai Marine Le Penin ponnahtamaan pystyyn. Hän luokitteli kanslerin jo viime vuonna ”keisarittareksi”. Front Nationalin puheenjohtaja tuomitsi välittömästi tiedonannossaan Merkelin puheet ”erittäin vakaviksi”. Ne ”osoittavat Ranskaa äärimmäisellä tavalla nöyryyttävää sekaantumista maan sisäisiin asioihin, sekä ne vahvistavat samalla kylmän totuuden: Maamme alistumisen Saksalle”.

”Tuollaista puhuessaan Saksan kansleri pitää Ranskaa tosiasiassa protektoraattinaan ja François Hollandea varakanslerinaan”, hän jatkoi, toistaen siten jo viime vuoden lokakuussa EU-parlamentissa esittämänsä iskulauseen. ”Ranskassa ei tulla valitettavasti näkemään mitään virallista reaktiota vastalauseena tälle selvälle Saksan kanslerin Ranskan kansalaisten demokraattisiin asioihin puuttumiselle.”

Front Nationalin piirissä Marine Le Pen ei ole ainoa, joka on suuttunut Angela Merkelin puheista. Puolueen varapuheenjohtaja Florian Philippot tuomitsi Twitterissä ”erittäin vakavan sekaantumisen maamme demokraattisiin asioihin, joka osoittaa johtajiemme alistumista Saksan edessä!” ”Ranskalaiset haluavat saada itsenäisyytensä takaisin. Merkel rientää UMPS-systeemin[1] avuksi, jonka tehtävä on hallinnoida ”Ranskan provinssia”, arvioi vuorostaan meppi ja FN:n pääsihteeri Nicholas Bay.

[1] UMPS on neologismi Ranskan politiikassa. Se määrittelee UMP:n ja sosialistipuolueen (PS) samaan koalitioon kuuluviksi pilkaten samalla väitettyä puolueiden välisten erojen puutetta. (wikipedia)

Asiasta uutisoi Le Parisien

Toimitus
13.5.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit