Eurooppa Politiikka

Merkel joutui tomaatti-iskun kohteeksi

Angela Merkel. Kuva Wikimedia Commons.
Saksan liittokansleri Angela Merkeliä kohti heitettiin kaksi tomaatti hänen ollessaan vaalikiertueellaan Heidelbergissä.

Angela Merkelin vasempaan hihaan roiskui tomaattia, ja vieressä seissyt CDU:n esiintyjä sai myös osansa, kertoo saksalainen n-tv.

Tomaatti-iskun jälkeen tapahtuman turvallisuusmiehistö toi paikalle varmuuden vuoksi läpinäkyvän kilven, jota ei kuitenkaan lopulta käytetty. Tomaatti-iskun tekijää ei saatu kiinni.

Poliisi vahvisti, että esiintymislavan suuntaan oli heitetty kaksi tomaattia. Poliisi tutkii tapausta ruumiinvamman tuottamisen sekä omaisuusvahingon aiheuttamisen yrityksenä.

Tapahtuman aikana sattui myös yhteenottoja Merkelin kannattajien ja vastustajien välillä. Koko tapahtuma oli alkanut Merkeliä vastaan protestoineiden huudoilla, kuten “valehtelija”, “tekopyhä” ja “petturi”.

Tapahtuma ei ole ensimmäinen laatuaan. Esimerkiksi Bitterfeld-Wolfenissa hänet toivotettiin tervetulleeksi buuauksilla ja vihellyskonsertilla. Vastaavia tapauksia on sattunut myös Saksissa, Thuringenissa ja Erlangenissa.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset