Eurooppa Politiikka

Merkel: ”Kansa on jokainen tässä maassa asuva”

Saksan liittokansleri Angela Merkel. Kuva Initiative D21 / Flickr.

Kun Merkel tekee Saksan kansalaisuudesta sattumaa, niin hän hyökkää Saksan kansaa vastaan. Ainoastaan vahva AfD voi estää ”vallanpitäjiä luovuttamasta pois itsenäisyyttä ja lopettamasta saksalaisten historiaa.”


Liittokansleri Angela Merkel (CDU) on kehottanut puolustamaan Saksan avoimuutta. Sanan-, uskonnon- ja lehdistönvapaus ovat nykyään itsestään selviä arvoja. Jaetun Saksaan aikaan 27 vuotta sitten näin ei vielä ollut, sanoi Merkel CDU:n Mecklenburg-Vorpommernin osavaltiopuoluekokouksessa Stralsundissa.

Ei ole olemassa mitään oikeutusta sille, ”että pienet ryhmät yhteiskunnassamme julkeavat määritellä mikä on kansa”, varoitti Merkel viitaten AfD-puolueeseen ja Pegidaan kokousedustajien osoittaessa suosiota. ”Kansa on jokainen, joka asuu tässä maassa. Siitä emme jousta.” Kokousedustajat valitsivat Merkelin suurella enemmistöllä (95%) osavaltiolistan kärkiehdokkaaksi sijalle yksi.

CDU:sta eronnut Bundestag-edustaja Erika Steinbach kuvaa Merkelin lausuntoa skandaaliksi. Merkelin on syytä vilkaista perustuslakia saadakseen selville, mikä on hänen kansansa, kirjoitti Steinbach Twitterissä.

Petry: Merkel haluaa heikentää itsenäisyyttä ja lopulta poistaa sen

Kovaa kritiikkiä tuli myös AfD-johtaja Frauke Petryltä. ”Jokainen muistaa tapauksen, kun Merkel vuoden 2013 vaalivoittonsa jälkeen riuhtaisi CDU:n pääsihteeri Hermann Gröhen käsistä Saksan lipun ja heitti sen inhoten menemään”, totesi Petry Junge Freiheitille. Merkel kieltäytyi lausumasta sanaa ”Saksan kansa”, vaikka hän oli juuri vannonut virkavalansa tälle kansalle. Sen sijaan hän puhuu mieluummin ihmisistä, jotka ovat jo kauan asuneet täällä.

”Nyt hän lisäksi paljasti suunnitelman, jota hän toteuttaa rajojen avaamisella: Hän haluaa heikentää itsenäisyyttä ja vähitellen poistaa sen kokonaan. Hänelle Saksan kansa ei ole kulttuurinen suure, jolla on oma erityislaatunsa ja perinteet, vaan satunnainen kokoelma ihmisiä samalla alueella.”

Kun Merkel tekee Saksan kansalaisuudesta sattumaa, niin hän hyökkää Saksan kansaa vastaan. Ainoastaan vahva AfD voi estää ”vallanpitäjiä luovuttamasta pois itsenäisyyttä ja lopettamasta saksalaisten historiaa.”

  • 329
    Shares
Tagit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset