Eurooppa Politiikka

Merkel myöntää repineensä Saksan kahtia

Saksan liittokansleri Angela Merkel. Kuva Initiative D21 / Flickr.
Merkel myöntää, että hänen maahanmuuttopolitiikkansa on repinyt Saksan kahtia eikä hänen politiikkansa vuonna 2015 aikaansaama siirtolaisvyöry saa enää toistua.

Saksan uuden hallituksen aloittaessa viime viikolla Merkel puhui liittopäivillä ja totesi Saksan jakautuneen kahtia, kertoo Express. Hän tunnusti, että saksalainen yhteiskunta on jakautuneempi kuin aiemmin, mikä puolestaan on muuttanut myös maan puoluekenttää: Merkelin CDU ja hallituskumppani SPD ovat menettäneet kannatustaan, kun taas kansallismielinen AfD on kirinyt välimatkaa umpeen.

Merkelin mielestä hallituksen pitäisi ottaa siirtolaiskriisistä opiksi. Hän myös puolusti päätöstään toivottaa siirtolaiset tervetulleeksi Saksaan vuonna 2015, mutta sanoi, että tuon ajan kaaos ei saisi enää toistua. Hän sanoi huomanneensa, että maa ei ole entisensä.

– Jokin on muuttunut maassamme. Vaikka maalla menee hyvin ja vaikka talous on parhaimmassa kunnossa sitten Saksan yhdistymisen, monet ovat huolissaan tulevaisuudesta, Merkel selitti.

Liittokansleri myönsi, että kansalaisten huoli on näkynyt hänen puolueensa kristillisdemokraattisen unionin (CDU) ja sosialistien (SPD) kannatuksessa. Merkel myös kertoi monimuotoista yhteiskuntaa koskevista visioistaan.

– Islamista on tullut osa Saksaa … Olen varma, että Saksa pystyy tähän – ja Saksa tarkoittaa kaikkia meitä, Merkel totesi

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa