Eurooppa

Merkel: Vaalikaa kristillisiä traditioita islamin pelkoa vastaan

Liittokansleri kehottaa saksalaisia turvautumaan uudelleen tiukemmin kristillisiin joululauluihin ja nokkahuiluihin.


Liittokansleri Angela Merkel on sitä mieltä, että saksalaiset voisivat uudelleenvarustautua vahvemmin kristillisten traditioiden avulla islamiin kohdistuvia pelkoja vastaan. Merkel totesi lauantaina CDU:n Mecklenburg-Etu-Pommerin Wittenburgissa pidetyssä CDU:n erikoispuoluekokouksessa: ”Minä tiedän, että on olemassa pelkoja islamin suhteen.” Kansalaisten tulee kuitenkin kohdata nämä pelot vaalimalla kristillisiä traditioita. ”Kuinka monia kristillisiä joululauluja me tunnemme vielä ja kuinka monta me vielä opetamme lapsillemme ja lastenlapsillemme?”, kysyi Merkel.

– On vain kopioitava pari lauluvihkoa ja pyydettävä sitten jotakin joka osaa soittaa vielä nokkahuilua, suositteli kansleri. Kun salissa alettiin nauraa totesi Merkel: ”Olen aivan tosissani. Muuten kadotamme osan kotimaastamme.”

Merkel ei kertonut suojeleeko kristillisen lauluperinteen vaaliminen myös internetin kiusauksilta: Kaavailtu oikeusministeri ei voi tulla valituksi virkaan, koska hän oli likettänyt Facebookissa AfD-kirjoitusta.

Merkel syyttää AfD:n olevan Ei-Puolue. ”AfD on puolue, joka tietää aina mikä ei varsinkaan sovi: mikä on pahaa, milloin on sanottava ei ja ripoteltava suolaa haavoihin”, sanoi Merkel. ”Elämä ei kuitenkaan muutu siten paremmaksi.” CDU on sitä vastoin puolue, joka yrittää tarjota ratkaisun.

Syyskuun alun Mecklenburg-Etu-Pommerin osavaltiovaaleissa AfD ohitti ensimmäistä kertaa CDU:n osavaltiotasolla ja tuli osavaltion valtiopäiville toiseksi suurimpana puolueena sosiaalidemokraattien (SPD) jälkeen.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten

  • 29
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset