Eurooppa Politiikka

Merkeliä vastaan tehty jo yli tuhat kannetta maanpetoksesta

Angela Merkel. Kuva Wikimedia Commons.
Saksan liittokansleria vastaan on nostettu jo yli 1 000 maanpetoskannetta, jotka eivät kuitenkaan ole johtaneet toimenpiteisiin.

Saksan liittokansleri Angela Merkeliä vastaan on nostettu jo yli 1 000 kannetta maanpetoksesta vuoden 2015 pakolaiskriisin alkamisesta lukien, kertoo ranskalainen Le Figaro.

Suurin osa kanteista on kansallismielisen Vaihtoehto Saksalle -puolueen (Alternative für Deutschland, AfD) kannattajien tekemiä. Tähän mennessä kanteet eivät ole johtaneet jatkotoimenpiteisiin.

Merkeliä vastaan on esitetty syytöksiä ovien avaamisesta vuonna 2015 tapahtuneelle hallitsemattomalle pakolaisvirralle. Vuosina 2015 ja 2016 yli miljoona pakolaista saapui Saksaan Merkelin ilmaistua Saksan ottavan kaikki pakolaiset vastaan.

AfD:n johtoon kuuluva Alice Weidel on sanonut haluavansa nähdä Angela Merkelin syytettynä ”toistuvista lain rikkomuksista” euro- ja pakolaiskriisin aikana. Jos Weidel tulisi valituksi Saksan liittopäiville, hän on nimennyt ensimmäiseksi tavoitteekseen valtiopäiväkysymyksen Merkelin toistuvista lain rikkomuksista.

Hän on myös todennut, että kun Merkel aikanaan jättää politiikan, hän joutuu oikeuden eteen vastaamaan rikkomuksistaan.

Vaihtoehto Saksalle taistelee jatkuvasti avoimien rajojen politiikkaa ja massasiirtolaisuutta vastaan. Puolueen mielestä Merkel on henkilökohtaisesti vastuussa Berliinissä jouluna tapahtuneesta terrori-iskusta.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa